Cat castiga firmele de avocatura din procesele banci-clienti?

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 12:26
1691 citiri
Cat castiga firmele de avocatura din procesele banci-clienti?

Firmele de avocatura vor castiga 10 milioane de euro din procesele dintre banci si clienti, legate de OUG 50.

"In procesele colective care se declanseaza impotriva bancilor, fiind vorba de multe persoane, fiecare a trebuit sa plateasca intre 40 si 200 de euro. De partea cealalta a baricadei, firmele care vor reprezenta bancile vor ajunge la onorarii de 300.000 euro, poate chiar 500.000 euro pe fiecare proces. Estimez ca firmele mari de avocatura din top 15 vor incasa in jur de 10 milioane de euro din aceste procese", a declarat avocatul Gheorghe Piperea, pentru Bloombiz.ro.

Potrivit acestuia, in 2010, pe piata avocaturii este la moda insolventa, protectia consumatorilor si litigiile de munca, in conditiile in care 2009 s-a resimtit foarte puternic reculul pe piata de real estate, pe cea de fuziuni si achizitii si pe pietele domeniilor hiperspecializate, cum ar fi energia si resursele regenerabile.

Piperea a afirmat ca putinele achizitii care s-au realizat in 2010 nu au fost facute cu intentia concentrarii cresterii puterii economice a uneia dintre parti, ci pentru salvarea de la insolventa. Potrivit acestuia, cea mai interesanta achizitie a anului 2010 a fost achizitia Flanco de catre Asesoft.

Conform estimarilor lui Piperea, piata avocaturii se ridca la 150 de milioane de euro, din care 80% ar fi cota detinuta de primele 10-15 firme de avocatura din Bucuresti.

"Poate sa fie vorba de 150 euro/ora, 600 de euro/ora, in functie de brand. De asemenea, onorariile se pot calcula si pe process, cu onorarii de succes", precizeaza avocatul.

"In procesele colective care se declanseaza impotriva bancilor, fiind vorba de multe persoane, fiecare a trebuit sa plateasca intre 40 si 200 de euro.

Pe de alta parte, firmele care vor reprezenta bancile vor ajunge la onorarii de 300.000 euro, poate chiar 500.000 euro pe fiecare proces. In opinia avocatului, o lege a holding-ului este importanta intrucat aceasta poate sa permita societatilor dintr-un grup o consolidare fiscala atat din punct de vedere al impozitului pe profit cat si al TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#firme avocatura, #procese banci clienti, #procese firme avocatura , #banci