Ce banci ofera credite pentru pensionari?

Autor: Paul Barbu - Redactor
Marti, 05 Iulie 2011, ora 07:28
17864 citiri
Ce banci ofera credite pentru pensionari?

Desi sunt in cautare de noi clienti, institutiile de creditare se cam feresc sa acorde imprumuturi persoanelor de varsta a treia. Si pe buna dreptate, motivele sunt intemeiate avand in vedere ca batranii din Romania nu pot prezenta nici o garantie financiara.

Desi de un credit de nevoie personale nu se pot atinge, daca au nevoie, solutii exista, dar la prea putine banci din piata autohtona. Cu toate ca este scump, descoperitul de cont pentru seniori ii poate salva, in cazul unor probleme financiare.

Una din bancile care au o astfel de oferta pentru pensionari este Bancpost, aceasta facilitate acordandu-se numai in lei. Limita pare mai mult decat generoasa avand in vedere pensiile din Romania. Creditorul ofera o limita de pana la 3 pensii, dar nu mai mult de 15.000 de euro sau echivalentul in lei la cursul de schimb.

Rada dobanzii pentru overdraft este variabila, dar porneste de la 14,5% pe an. Ca orice produs bancar, are si o dobanda penalizatoare si este formata din dobanda descoperitului de cont plus inca 5 puncte procentuale. In schimb, comisionul de retragere a banilor de la casierie este zero. DAE este de 15,73%, dar banca spune ca aceasta este un exemplu pentru un overdraft de 5.000 de lei.

Pentru a putea accesa acest produs trebuie sa fiti posesori ai unui cont de pensie la banca, facilitate data numai celor care au un card Visa Classic Senior Activ. Totodata, daca vreti descoperitul de cont va trebui sa nu aveti nici un alt debit sau obligatii neachitate in momentul in care solicitati imprumutul.

Oferta este una destul de restrictiva avand in vedere ca solicitantul nu trebuie sa aiba impliniti 65 de ani atunci cand cere creditul, iar veniturile acestuia sa fie obtinute din pensie.

ATE Bank va acorda maximum 3 pensii nete, dar pana in maxim 10.000 de lei. Ca la majoritatea acestor oferte desfasurarea descoperitului de cont este de 12 luni cu posibilitatea de prelungire. Daca vreti sa obtineti o suma mai mare de 10.000 de lei, va trebui sa garantati prin niste depozite colaterale, care trebuie constituite la ATE Bank.

Dobanda pe care o veti avea pentru acest descoperit de cont difera in functie de posibilitatea pe care o alegeti. Vreti creditul cu asigurare sau fara? Daca luati si o asigurare la el atunci dobanda este 15%, daca preferati fara, atunci aceasta este de 18%. Partea buna este ca dobanda este fixa.

Pensionarii au posibilitatea sa acceseze acest produs in situatia in care pensia este virata de catre Casa Teritoriala de Pensii direct intr-un cont curent deschis la ATE Bank Romania. Daca simtiti ca nu mai puteti gestiona cum trebuie intreaga suma banca accepta si reduceri partiale de plafon, daca este cazul.

Pentru cardul Visa Clasic cu overdraft veti avea o taxa anuala de administrare a acestuia de 8 lei. Daca vreti sa retrageti bani, atunci veti fi comisionati cu 0%, plus 2,5 lei din suma retrasa. In strainatate, procentul luat este de 1% plus 2,5 lei.

La Raiffeisen Bank vi se permite accesarea de pana la 3 pensii. Banca se lauda cu generalitatile, ca nu percepe taxe sau comisioane pentru neutilizarea descoperitului de cont dobanda se aplica numai pentru sumele utilizate.

Pe site-ul bancii nu se ofera nici un detaliu despre dobanda actuala pentru overdrafturile noi. Pentru a putea lua un descoperit de cont de la banca, veti avea nevoie de actul de identitate, copie si original (atat pentru solicitant cat si pentru sot/sotie solicitant), decizia de pensionare si ultimul talon de pensie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#overdraft pensionari, #oferte pensionari, #oferte overdraft , #banci