Ziare.com

Ce banci ofera credite pentru pensionari?

de Paul Barbu
Marti, 05 Iulie 2011, ora 07:28

   

Ce banci ofera credite pentru pensionari?
Desi sunt in cautare de noi clienti, institutiile de creditare se cam feresc sa acorde imprumuturi persoanelor de varsta a treia. Si pe buna dreptate, motivele sunt intemeiate avand in vedere ca batranii din Romania nu pot prezenta nici o garantie financiara.

Desi de un credit de nevoie personale nu se pot atinge, daca au nevoie, solutii exista, dar la prea putine banci din piata autohtona. Cu toate ca este scump, descoperitul de cont pentru seniori ii poate salva, in cazul unor probleme financiare.

Una din bancile care au o astfel de oferta pentru pensionari este Bancpost, aceasta facilitate acordandu-se numai in lei. Limita pare mai mult decat generoasa avand in vedere pensiile din Romania. Creditorul ofera o limita de pana la 3 pensii, dar nu mai mult de 15.000 de euro sau echivalentul in lei la cursul de schimb.

Rada dobanzii pentru overdraft este variabila, dar porneste de la 14,5% pe an. Ca orice produs bancar, are si o dobanda penalizatoare si este formata din dobanda descoperitului de cont plus inca 5 puncte procentuale. In schimb, comisionul de retragere a banilor de la casierie este zero. DAE este de 15,73%, dar banca spune ca aceasta este un exemplu pentru un overdraft de 5.000 de lei.

Pentru a putea accesa acest produs trebuie sa fiti posesori ai unui cont de pensie la banca, facilitate data numai celor care au un card Visa Classic Senior Activ. Totodata, daca vreti descoperitul de cont va trebui sa nu aveti nici un alt debit sau obligatii neachitate in momentul in care solicitati imprumutul.

Oferta este una destul de restrictiva avand in vedere ca solicitantul nu trebuie sa aiba impliniti 65 de ani atunci cand cere creditul, iar veniturile acestuia sa fie obtinute din pensie.

ATE Bank va acorda maximum 3 pensii nete, dar pana in maxim 10.000 de lei. Ca la majoritatea acestor oferte desfasurarea descoperitului de cont este de 12 luni cu posibilitatea de prelungire. Daca vreti sa obtineti o suma mai mare de 10.000 de lei, va trebui sa garantati prin niste depozite colaterale, care trebuie constituite la ATE Bank.

Dobanda pe care o veti avea pentru acest descoperit de cont difera in functie de posibilitatea pe care o alegeti. Vreti creditul cu asigurare sau fara? Daca luati si o asigurare la el atunci dobanda este 15%, daca preferati fara, atunci aceasta este de 18%. Partea buna este ca dobanda este fixa.

Pensionarii au posibilitatea sa acceseze acest produs in situatia in care pensia este virata de catre Casa Teritoriala de Pensii direct intr-un cont curent deschis la ATE Bank Romania. Daca simtiti ca nu mai puteti gestiona cum trebuie intreaga suma banca accepta si reduceri partiale de plafon, daca este cazul.

Pentru cardul Visa Clasic cu overdraft veti avea o taxa anuala de administrare a acestuia de 8 lei. Daca vreti sa retrageti bani, atunci veti fi comisionati cu 0%, plus 2,5 lei din suma retrasa. In strainatate, procentul luat este de 1% plus 2,5 lei.

La Raiffeisen Bank vi se permite accesarea de pana la 3 pensii. Banca se lauda cu generalitatile, ca nu percepe taxe sau comisioane pentru neutilizarea descoperitului de cont dobanda se aplica numai pentru sumele utilizate.

Pe site-ul bancii nu se ofera nici un detaliu despre dobanda actuala pentru overdrafturile noi. Pentru a putea lua un descoperit de cont de la banca, veti avea nevoie de actul de identitate, copie si original (atat pentru solicitant cat si pentru sot/sotie solicitant), decizia de pensionare si ultimul talon de pensie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10308 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce banci ?

Cee dn cismigiu , de pe peronul autogarii si de la cimitire.

 

mi-a placut

5 pucte

Totul.....la general

Sunt pensionari la 45 ani si altii de 90.Majoritatea acorda imprumuturi tuturor pesroanelor de pana la 65 ani.Evident ca si in functie de cuantumul pensiei si de perioada de rambursare.

 

Andreea lucreaza la o banca turceasca . Prima conditie

a fost sa dea interviu in particular .
De-atunci da interviuri din astea de cate ori are turcul chef .
Mai nasol e ca trebuie sa poarte pampersi tot timpul acum .... ca nu mai tine ....
Cica intra in fisa postului , nici marire de salariu nu are , nici bonusuri ... era mai bine in alta parte .

CARE BANCI !??

La noi e bataie de batjocura .
Cat si-o fi tras taricescu ca a promovat credite cu toptanul , de isi pierd astia casele acum ?

 

Lipseste corectitudinea ...

Vezi de aceea nu are ursul coada,esti ori rau intentionat ori ;pafarist;.Cred ca esti mult prea incrancenat fata de liberali,si de aceea logica,adevarul,nu prea fac casa buna cu ce spui.Ce are a face Tariceanu,sau alti premieri cu faptul ca acest sistem de creditare practicat si un SUA si UE insusit de bancile nostre nu a mers.Daca cel care a luat banii nu a fost prevazator si s-a intins mai mult decat a avut plapuma (vorba lui Basescu) nu l-a preocupat viitorul,este treaba lui si nu a lui Tariceanu,care are el alte ;smenuri; mult mai importante de care ar trebuii sa vorbim in loc sa-l acuzam de ceea ce nu se face vinovat.

nu tre sa fii pensionar ca sa nu primesti

daca nu ai suficiente garantii de returnare adica esti un muritor de rand care nu are nici dupa ce sa bea apa fiti sigur ca nu veti fi clientul ideal al unei banci. si vorba fie intre noi cei cu avere sunt majoritatea la varsta pensionarii din aia care au destul si tot nu se satura pana ce moartea vine sa faca contract cu ei

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor