Ce crede Ponta ca va face Jiru la CEC Bank

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 18:26
2009 citiri
Ce crede Ponta ca va face Jiru la CEC Bank
Foto: Digi 24

Enache Jiru, propus pentru conducerea executiva a CEC Bank, dispune de pregatirea si experienta profesionala necesare pentru ca institutia sa atinga obiectivul de a deveni mult mai dinamica, a declarat marti premierul Victor Ponta.

Ponta a adaugat ca propunerea a fost discutata si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, precum si cu alte persoane din domeniu, relateaza Mediafax.

Potrivit prim-ministrului, CEC Bank trebuie spijine mult mai mult IMM-urile, persoanele fizice, precum si diversele domenii in care este nevoie de creditare.

"Ministrul Finantelor are un proiect de ordin privind reorganizarea conducerii CEC si am discutat si cu doamna Petrescu (Ioana Petrescu, ministrul Finantelor - n.red.) propunerea din partea noastra - Guvernul este principalul actionar la CEC - de a-l avea in conducerea executiva pe domnul Jiru.

Este o propunere pe care o consider foarte buna, am discutat-o si cu guvernatorul BNR si cu alte persoane din domeniu", a spus Ponta.

CEC Bank ocupa locul cinci in topul bancilor din Romania dupa nivelul activelor.

Ponta: Jiru are pregatirea si experienta pentru a face din CEC o banca mult mai dinamica

Enache Jiru si-a inceput cariera la Banca Nationala a Romaniei, unde a lucrat la Departamentul de administrare a rezervelor internationale. De asemenea, el a ocupat functii in cadrul CEC Bank, dar si in cadrul Ministerului Finantelor.

Premierul a anuntat ca vrea sa il schimbe pe Radu Ghetea de la conducerea bancii, CEC Bank urmand sa dispuna de o conducere dualista, compusa dintr-un Consiliu de Supraveghere si Directorat.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#Victor Ponta Enache Jiru conducere CEC, #CEC Bank, #Ponta Radu Ghetea , #banci