Ziare.com

Ce limite de extragere de la bancomate impun bancile?

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 14:35

   

Ce limite de extragere de la bancomate impun bancile?
Pentru a micsora daunele suferite in urma fraudelor bancare, bancile au impus limite de retragere de la bancomate, ce variaza intre 2.000 si 10.000 de lei pe zi.

Bancile spera ca prin impunerea acestor limite sa poata mentine la un nivel cat mai scazut pierderile rezultate din urma fraudelor bancare de tipul clonarii de carduri, dar si pentru a mentine la un nivel cat mai redus scurgerile de numerar din banca, dar si pentru incurajarea platilor cu cardul la comercianti, prin utilizarea POS-ului.

BCR are o limita de retragere de la unitatile ATM de 3.000 lei si de 10 tranzactii pe zilnice pentru cardurile de debit Maestro si Visa Classic. In cazul in care clientul face o cerere la banca, limita maxima poate ajunge la 15.000 lei pentru o singura retragere, scrie Money.

BRD permite utilizatorilor cardurilor Mastercard Standard si Visa Classic sa scoata pana la 7.000 lei pe zi si maximum 10 tranzactii, in timp ce la Volksbank, plafonul zilnic maxim admis pentru retragerile de la bancomate este de 3.500 lei pentru cardul de debit Visa Classic, iar clientilor le este permisa o singura retragere de numerar zilnica.

Retrageri de pana la 4.000 lei de la bancomat, fara sa aiba o limita de tranzactii zilnice permite si Alphabank utilizatorilor cardurilor de debit Visa Classic si Visa Electron.

CEC Bank are un plafon maxim de retragere de la bancomat de 3.500 lei in 24 de ore pentru cardurile de debit Visa Electron si Mastercard si nu au o limita de operatiuni ce pot fi facute pana la plafonul de 3.500 lei.

UniCredit Tiriac are o limita de 4.000 lei pentru cardurile de debit Visa Electron/Classic si Mastercard Maestro/Mass si se pot face pana la opt retrageri intr-o zi, iar cei ai cardurilor Visa Classic si Mastercard Mass au dreptul la zece retrageri.

Clientii Raiffeisen Bank care detin carduri de debit Visa Electron si Mastercard Maestro pot retrage maximum 3.000 lei de la bancomat. Acest plafon poate fi ridicat la cererea clientului. Banca nu are o limita pentru operatiunile de retragere de la ATM.

Banca Transilvania are un plafon de retragere de 9.000 lei pentru clientii care detin carduri de debit Visa Electron si Mastercard Mondo. Aceasta suma poate fi retrasa in maximum zece transe.

ING Bank are o limita de retragere de 10.000 lei pentru cadurile de debit Visa Electron si Mastercard Standard si are o limita de 20.000 lei pentru banii ce pot fi retrasi de la unitatile ATM in termen de patru zile. Intr-o zi pot fi efectuate maximum cinci retrageri, iar in patru zile consecutive pot fi efectuate maximum zece.

Suma maxima ce poate fi retrasa de la Bancpost intr-o zi este de 2.000 lei pentru posesorii cardurilor de debit Mastercard Maestro, dar acesta se poate modifica pana la o limita de maximum 4.000 lei printr-o cerere scrisa inaintata bancii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 62218 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Adica

daca eu retrag banii mei produc daune? Mai bine ar recunoaste bancile astea odata ca toata institutia lor este o frauda, s-ar desfiinta si am incepe totul de la inceput cu alt sistem. Maine nu vom mai putea retrage banii decat cu aprobare de la ei, ca si in SUA. Deja si asta e un fel de aprobare ascunsa sub masca nobila, ca de obicei a securitatii.

 

ooooo

va multumim bancilor ca ne permiteti sa ne retragem banii de pe carduri, va multumim tare mult imd ne si inchinam voua numa sa ne dati voie sa scoatem bani din bancomate. Jigodii....

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor