CE: Taxa pe profitul bancilor europene ar aduce 25 de miliarde de euro

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 11:47
1256 citiri
CE: Taxa pe profitul bancilor europene ar aduce 25 de miliarde de euro
Foto: ArhivaFoto.ro

Taxa pe care oficialii europeni vor s-o impuna asupra profiturilor bancilor ar putea crea un fond de 25 de miliarde de euro anual, ce ar putea fi utilizat de tarile cu probleme financiare, potrivit Comisiei Europene.

Oficialii CE sustin ca sistemul bancar european e taxat prea putin si ar trebui sa contribuie la reconstructia economiilor pe care le-au afectat negativ, relateaza Reuters.

De asemenea, CE sprijina si introducerea unor taxe pe tranzactiile financiare, cum ar fi cele de actiuni si obligatiuni, un lucru cerut de Germania si Franta.

Mai multe state europene, inclusiv Marea Britanie si Germania, intentioneaza sa impuna o taxa asupra bilantului contabil al bancilor, banii obtinuti astfel urmand a fi folositi pentru salvarea bancilor sau companiilor mari aflate in pragul falimentului.

Din taxa pe profit s-ar putea strage 25 de miliarde de euro pe an, in cazul unei taxe de 5 la suta, potrivit CE. Oficialii europeni au adaugat ca bancile au avut un profit total de 130 de miliarde de dolari in 2009.

De asemenea, daca s-ar impune o taxa de 0,1 la suta pe tranzactiile de actiuni si obligatiuni, s-ar putea aduna 60 de miliarde de euro, ce ar putea fi utilizati pentru reducerea poluarii si pentru energie regenerabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#taxa banci Europa, #taxa tranzactii bancare Europa , #banci
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Oficialii europeni au uitat ca mai exista si paradisuri fiscale? Daca aplica astfel de masuri de impozitare poate ca in curand vor fi in Europa numai banci cu sediul in Liberia sau Antigua-Barbuda! Poate ca astfel Londra, Belinul, Parisul nu vor mai fi