Consiliul Concurentei: Marfin poate prelua depozitele Bank of Cyprus

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 12:27
1398 citiri
Consiliul Concurentei: Marfin poate prelua depozitele Bank of Cyprus
Foto: Reuters

Consiliul Concurentei a emis o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurentei prin care Marfin Bank Romania poate prelua controlul asupra depozitelor Bank of Cyprus Romania inainte de obtinerea autorizarii din partea autoritatii de concurenta.

"Am luat aceasta decizie avand in vedere situatia actuala a sucursalei din Romania a Bank of Cyprus, a carei activitatea a fost suspendata in contextul reorganizarii bancii mama. Prelungirea perioadei de suspendare ar avea efecte nefavorabile asupra clientilor", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conform Legii Concurentei, o concentrare economica nu poate fi pusa in aplicare inainte de notificare si inainte de a fi declarata compatibila cu un mediu concurential normal, printr-o decizie adoptata de Consiliul Concurentei.

In cazuri exceptionale, Consiliul Concurentei poate emite, la cerere, o decizie de derogare de la aceasta interdictie daca solicitarea este motivata. Decizia Consiliului Concurentei tine cont de efectele asupra companiilor implicate si asupra concurentei.

Potrivit unui comunicat de presa al BNR, Banca Centrala a Ciprului a aprobat joi transferul unei parti din activele si pasivele de la sucursala din Romania a Bank of Cyprus catre filiala Popular Bank of Cyprus, Marfin Bank Romania, institutie de credit inregistrata in Romania si supravegheata de BNR.

Marfin Romania va fi capitalizata de catre Cipru cu 20 de milioane de euro.

C.S.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Consiliul Concurentei depozite Marfin, #depozite Bank of Cyprus Marfin , #banci