Ziare.com

Credit Agricole a semnat cu Alpha Bank vanzarea diviziei elene Emporiki

de Constantin Pescaru
Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 14:51

   

Credit Agricole a semnat cu Alpha Bank vanzarea diviziei elene Emporiki
Credit Agricole, a treia cea mai mare banca din Franta, a semnat cu Alpha Bank contractul pentru vanzarea integrala a diviziei elene, Emporiki Bank.

Tranzactia a fost realizata la pretul simbolic de un euro, scrie Bloomberg.

Banca greceasca de vanzare. Pretul - un euro

Intelegerea a fost aprobata de board-ul Credit Agricole la 15 octombrie, iar banca franceza si Alpha Bank a vrut sa obtina acordul autoritatilor pana la sfarstiul anului.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

"Negocierile Greciei cu creditorii internationali pot reprezenta piedici in finalizarea acestei tranzactii, iar linia de finantare arata faptul ca institutia va fi extrem de expusa in cazul in care statul elen va iesi din zona euro", a precizat analistul Macquarie Bank, Benjie Creelan-Sandford.

Credit Agricole va continua sa injecteze capital in Emporiki, iar suma totala va ajunged la 2,85 miliarde de euro. In plus, va cumpara si obligatiuni emise de Alpha Bank, in valoare de 150 milioane de euro.

Din aceasta cauza, Credit Agricole va pierde 2 miliarde de euro, in urmatorul trimestru, potrivit Reuters.

Grupul francez a decis in iunie ca transfere toate subsidiarele Emporiki Bank din Balcani, inclusiv cea din Romania, catre Credit Agricole.

Banca Nationala a Romaniei si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole, iar numele institutiei de credit a fost schimbat in august in Credit Agricole Bank Romania.

Credit Agricole Group are 54 de milioane de clienti in toata lumea, 160.000 de angajati, 1,2 milioane de actionari si 6,5 milioane de actionari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1728 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Constantin Pescaru :)))))))))))

Unde ai invatat prietene jurnalism??
"Credit Agricole Group are 54 de milioane de clienti in toata lumea, 160.000 de angajati, 1,2 milioane de actionari si 6,5 milioane de actionari." :))))
"Grupul francez a decis in iunie ca transfere toate subsidiarele Emporiki Bank din Balcani, inclusiv cea din Romania, catre Credit Agricole." :))))
Plus altele.. mai bine prezinti meteo.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor