Ziare.com

Cresc ratele la creditele in lei?

Joi, 29 Iulie 2010, ora 07:58

   

Cresc ratele la creditele in lei?
Ratele creditelor in lei au cunoscut o crestere greu de neglijat odata cu evolutia Robor, astfel ca toti cei care aveau, anul trecut, un imprumut care avea legat la dobanda si acest indice au fost nevoiti sa plateasca mai multi bani la rambursarea lunara a creditului.

"Pentru creditele de nevoi personale, dobanda medie a crescut de la 14,3% la 14,5%. Majorari mai putin accentuate s-au inregistrat la cardurile de credit si creditele auto. Rata medie a dobanzii a urcat doar cu 0,1 puncte procentuale.

Cresterile s-au produs in contextul majorarii dobanzilor interbancare in lei si modificarilor implementate de banci, in conditiile noilor prevederi legislative", se arata in ultimul raport al Conso.ro, citat de Evenimentul Zilei.

Reporterii cotidianului citat au luat in calcul o crestere si mai mare atat a indicelui Robor, cat si a celui pentru creditele in euro, Euribor. Astfel ca, pentru un credit de 50.000 de lei contractat pe 60 de luni, rata va fi de 1.100 de lei in conditiile in care rata dobanzii este de 11,5%. Aici s-a tinut cont de o marja de 4% plus indicele Robor de 7,5%.

Daca Roborul s-ar mari pana la o valoare de 12%, rata imprumutului va ajunge la 1.200 lei. Pentru a preveni o potentiala imposibilitate de plata este de preferat sa mergeti la sucursala de la care v-ati imprumutat pentru a putea gasi o solutie impreuna cu ofiterii de credite.

Citeste mai multe despre dobanzi credite lei dobanzi banci robor
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2253 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mie mi-a crescut mai mult

Mie rata mi-a crescut de la 3 milioane pe luna la 3 milioane si o suta de mii, adica cu 3,3 la suta mai mult decat inainte. Imprumutul l-am facut la CEC.

 

vreti sa spuneti !!!

nu mai ia nimeni imprumuturi !!!
NE ASTEAPA FALIMENTE BANCARE IN SERIE GEOMETRICA !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor