Cum valorifica bancile piata de internet?

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 20:30
1015 citiri
Cum valorifica bancile piata de internet?

Aplicatia de internet banking reprezinta o modalitate practica de a avea acces la fondurile proprii si permite un control financiar mult mai eficient.

Serviciul de internet banking este disponibil in baza unui abonament lunar, iar clientii platesc comisioane pentru tranzactiile efectuate, ale caror costuri variaza de la o institutie la alta. Insa, operatiunile bancare realizate pe internet sunt mai ieftine cu pana la 50% comparativ cu tarifele practicate la ghiseu, potrivit bancherilor.

Operatiunile care pot fi realizate prin internet banking raspund celor mai variate cerinte ale clientilor: vizualizarea soldului disponibil, istoricul tranzactiilor, programare plati, verificarea soldului creditului si plata ratei lunare, constituirea de depozite, tranferuri intrabancare si interbancare in lei si valuta, plata facturilor, operatiuni de schimb valutar.

Totusi, casierii bancilor nu trebuie fie deocamdata ingrijorati, in conditiile in care dintr-un total de 9,6 milioane de romani bancarizati, doar 4% isi verifica contul prin internet banking si 3% fac tranzactii folosind acest serviciu online, potrivit unui studiu realizat de GfK in iunie 2009.

In contrast, unul din patru utilizatori de internet utilizeaza internet bankingul in Marea Britanie, potrivit unui sondaj realizat de payyourway.org.uk. Potrivit cercetarii, 79% din utilizatorii de internet au incredere in efectuarea de tranzactii financiare online, iar procentul urca la 90% pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani.

Citeste mai multe despre Cum valorifica bancile piata de internet? pe efin.ro

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#Internet banking, #banci , #banci