De ce au reintrat bancile pe pierdere?

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 18:42
1591 citiri
De ce au reintrat bancile pe pierdere?

Sistemul bancar a reintrat pe pierdere in trimestrul trei din 2011, potrivit indicatorilor agregati privind institutiile de credit publicati joi de BNR.

Astfel, rata rentabilitatii economice (ROA) pe ansamblul sistemului bancar a fost de -0,31%, dupa ce bancile au dat semne de revenire in primele doua trimestre, cand ROA a fost de 0,46%, respectiv de 0,06%.

Performanta sistemului bancar este mai slaba si comparativ cu trimestrul trei din anul precedent, cand rata rentabilitatii economice a fost de -0,19%.

ROA reprezinta rentabilitatea activelor din sistemul bancar, calculata ca raport intre profitul net anualizat si valoarea medie a totalului activelor.

De asemenea, ROE, reprezentand raportul dintre profitul net anualizat si valoarea medie a capitalurilor proprii, a scazut la -3,37% in septembrie 2011, de la 0,62% in trimestrul anterior. Pentru comparatie, in primul trimestru al anului, ROE a fost de 5%, iar in septembrie 2010, de -2,13%.

Citeste mai multe despre De ce au reintrat bancile pe pierdere? pe efin.ro

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#banci, #pierderi banci, #raport BNR banci , #banci