Doua angajate CEC au furat 3,2 milioane de lei de la clienti: Doar una a fost arestata

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 21:21
4116 citiri
Doua angajate CEC au furat 3,2 milioane de lei de la clienti: Doar una a fost arestata
Foto: Arhiva Ziare.com

Una dintre cele doua angajate ale CEC Bank Zlatna, acuzate ca ar fi furat din conturile clientilor, a fost arestata preventiv sambata, prin decizia Tribunalului Alba.

Cea de-a doua femeie va fi cercetata in libertate, ambele fiind acuzate de delapidare si inselaciune.

Hotararea de arestare a Elenei Metesan, 55 de ani, nu este definitiva, iar femeia are drept de contestatie in 48 de ore de la pronuntare.

Sora acesteia, Victoria Popa, in varsta de 47 de ani, va fi cercetata in libertate, dupa ce procurorii nu au inaintat propunere de arestare preventiva pe numele acesteia.

Cele doua angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna acuzate ca ar fi pagubit 108 persoane, carora le-ar fi furat bani din conturile de economii, au fost audiate vineri de catre politisti mai bine de sase ore, iar la final pe numele acestora au fost emise ordonante de retinere pentru 24 de ore.

Anterior, in cursul diminetii de vineri, politistii din Alba au desfasurat patru perchezitii in zona orasului Zlatna, la proprietati ale celor doua femei.

Potrivit unui comunicat al IJP Alba, politistii au stabilit ca, in perioada 2012 - 2016, cele doua angajate CEC si-ar fi insusit sume de bani depuse de catre clientii bancii in conturile personale de depozit.

Totodata, acestea i-ar fi indus in eroare pe unii clienti ai bancii, pentru care nu ar fi efectuat operatiuni de depunere a banilor in cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, insusindu-si banii si eliberandu-le documente care atestau, in mod fictiv, ca sumele de bani au fost depuse in conturile lor si au fost introduse in circuitul bancar.

Prejudiciul total cauzat este estimat de anchetatori la peste 3.200.000 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#angajate CEC furt conturi clienti , #banci