E oficial: OTP cumpara Banca Romaneasca. Ce inseamna pentru clienti

Joi, 27 Iulie 2017, ora 10:05
5636 citiri
E oficial: OTP cumpara Banca Romaneasca. Ce inseamna pentru clienti
Foto: Facebook/OTP Bank

Banca Nationala a Greciei a semnat un acord cu OTP Bank Romania pentru achizitionarea pachetului sau de actiuni detinute la Banca Romaneasca, in valoare de 99,28%, finalizarea tranzactiei urmand sa aiba loc la inceputul anului viitor, a anuntat divizia din Romania a OTP Bank, intr-un comunicat de presa.

Tranzactia implica actiunile Bancii Romanesti (BROM) detinute de Banca Nationala a Greciei, precum si achizitia portofoliului suplimentar din Romania apartinand altor subsidiare ale acesteia.

Informatii despre tranzactie au aparut in presa inca de saptamana trecuta.

"Clientii Bancii Romanesti nu sunt afectati in niciun fel de aceasta tranzactie. In momentul de fata, conditiile contractuale raman neschimbate. OTP Bank Romania doreste sa puna si la dispozitia clientilor Banca Romaneasca oferta din cadrul programului de conversie a creditelor in CHF.

Incheierea financiara a tranzactiei va avea loc la inceputul anului 2018. OTP Bank Romania si Banca Romaneasca vor face tot posibilul pentru a asigura o integrare lina", mentioneaza OPT Bank Romania.

In privinta valorii tranzactiei, oficialii bancii nu au dezvaluit detalii, finalizarea acesteia fiind supusa aprobarii autoritatilor de supraveghere.

"Reprezentantii National Bank of Greece si ai OTP Bank Romania au semnat acordul privind achizitionarea Bancii Romanesti. Partile nu doresc sa dezvaluie detaliile financiare ale tranzactiei.

Finalizarea tranzactiei este supusa aprobarii autoritatilor de supraveghere. OTP Group va colabora indeaproape cu Banca Nationala a Romaniei pentru obtinerea aprobarilor necesare. In urma finalizarii achizitiei, cota de piata a OTP Bank Romania (OBR) va creste la aproximativ 4%, devenind astfel al 8-lea jucator pe piata bancara din Romania (conform cifrelor din 2016) ", precizeaza institutia bancara.

Referitor la acest acord, directorul general adjunct al Diviziei Comerciale OTP Bank, Laszlo Wolf, sustine ca noua achizitie "demonstreaza faptul ca OTP Bank are o baza solida, o buna capitalizare si o lichiditate remarcabila, iar conducerea bancii este determinata sa isi consolideze prezenta in regiune".

"Aceasta tranzactie este un pas important catre atingerea scopului strategic al OTP Group. Strategia noastra de achizitie se concentreaza, in primul rand, pe piete cu perspective bune de dezvoltare, unde consideram ca este posibila atingerea unei dimensiuni optime pe piata si capitalizarea sinergiei costurilor.

Acest acord este o etapa importanta in evolutia OTP Bank Romania. Lucram impreuna ca sa ne asiguram ca fuziunea are un impact pozitiv asupra clientilor ambelor banci. Acest lucru nu implica doar un acces mai facil la sucursalele bancii, dar si imbunatatirea calitatii serviciilor (...) ", a precizat Wolf.

OTP face cursuri de educatie financiara

In plus, directorul general al OTP Bank, Laszlo Diosi, a adaugat ca institutia pe care o reprezinta isi asuma un rol proactiv in educatia financiara. "Am inceput initial cu module de formare financiara pentru angajatii nostri, iar acum oferim astfel de cursuri pentru tineri adulti si parintii acestora", a subliniat Diosi.

Conform bilantului total de la finalul anului 2016, Banca Romaneasca este a 14-a cea mai mare banca din Romania, cu o cota de piata de aproximativ 1,62%, cu activitate atat in sectorul de retail, cat si corporate.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank. Prezenta sa in Romania dateaza din 2004, iar in prezent este a 11-a cea mai mare banca din tara.

Ultima achizitie a unei institutii financiare realizata de OTP Bank in Romania a fost in 2014, prin Millennium Bank.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#OTP cumpara Banca Romaneasca , #banci