Fitch confirma ratingurile a trei banci romanesti

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 23:26
2178 citiri
Fitch confirma ratingurile a trei banci romanesti

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile pentru trei banci romanesti: Banca Transilvania S.A. (BB minus), UniCredit Tiriac Bank S.A. (BBB plus) si ProCredit Bank Romania (BB plus), toate cele trei calificative avand o perspectiva stabila, informeaza un comunicat de presa.

Potrivit Fitch, confirmarea ratingului pentru Banca Transilvania reflecta franciza solida, structura stabila si bine diversificata a finantarii si nivelul confortabil al lichiditatii. In plus, decizia reflecta deteriorarea calitatii activelor si imbunatatirea profitabilitatii. Data fiind prezenta nationala a Bancii Transilvania, Fitch considera ca exista o probabilitate moderata ca autoritatile romane sa ofere sprijin daca va fi necesar.

In cazul UniCredit Tiriac Bank, confirmarea ratingului reflecta viziunea Fitch potrivit careia sprijinul pe care banca romaneasca il poate astepta de la banca mama Unicredit S.p.A., prin subsidiara UniCredit Bank Austria AG, ramane unul ridicat. Ratingul UniCredit Tiriac Bank este constrans de plafonul pentru ratingul de tara al Romaniei (BBB plus).

Confirmarea ratingului ProCredit Bank Romania reflecta opinia Fitch potrivit careia principalul actionar, ProCredit Holding AG, ramane angajat fata de ProCredit Bank Romania si ca exista o probabilitate moderata de suport de la banca mama data fiind soliditatea sa financiara. Calitatea activelor in cazul ProCredit Bank Romania este peste medie datorita concentrarii bancii mai degraba pe finantarea productiei decat a consumului si imprumuturile diversificate.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Fitch rating banci Romania , #banci