Franta si Belgia injecteaza 5,5 miliarde de euro in Dexia

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 16:26
1977 citiri
Franta si Belgia injecteaza 5,5 miliarde de euro in Dexia
Foto: Arhiva

Franta si Belgia au ajuns la un acord cu privire la recapitalizarea grupul bancar franco-belgian Dexia, prin injectarea a 5,5 miliarde de euro, din care 53% va reprezenta contributia guvernului belgian.

Astfel, Belgia va suporta 2,9 miliarde de euro din majorarea de capital, iar Franta va plati restul de 2,59 miliarde de euro, au anuntat ministrul belgian de Finante Steven Vanackere si omologul sau francez Pierre Moscovici, potrivit Bloomberg.

Operatiunea va fi neutra pentru bugetul Belgiei, a precizat ministrul belgian de Finante.

Situatia bancii, care a primit deja un ajutor de la stat in 2008, s-a inrautatit anul trecut pe fondul crizei datoriilor suverane din zona euro. Desi Franta si Belgia au luat masuri imediate pentru protejarea unitatilor lor locale, cele doua nu au reusit sa ajunga la un consens privind asigurarea resurselor financiare necesare.

Recapitalizarea se va realiza prin intermediul unor actiuni preferentiale acordate celor doua state in schimbul banilor, astfel incat din "orice posibila imbunatatire a situatiei financiare a Dexia sa profite cel mai mult si in primul rand statele", a adaugat ministrul belgian.

Dexia a anuntat joi o pierdere neta de 1,23 de miliarde de euro pentru trimestrul al treilea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Franta Belgia recapitalizare Dexia, #Dexia injectare capital , #banci