Ziare.com

ING investeste 250 de milioane de euro la Cluj

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 22:51

   

ING investeste 250 de milioane de euro la Cluj
Investitia gruplui ING in centrul regional de servicii pentru tarile din Europa Centrala de la Cluj-Napoca, inclusiv investitii in sistemul IT, ar putea ajunge la 250 mil. euro intr-o perioada de zece ani, a declarat director executiv Operatiuni, divizia de Asigurari a ING Group, Tom McInerney.

"Intreaga investitie este estimata la 250 milioane euro si se va desfasura pe o perioada de circa zece ani. Banii vor fi investiti in dezvoltarea operatiunilor acestui centru, inclusiv in achizitionarea de echipamente si sisteme IT", a mentionat McInerney.

Centrul regional de servicii pentru tarile din Europa Centrala - ING Service Center Europe - a fost inaugurat miercuri, acesta urmand sa centralizeze cateva din functiile departamentelor financiar, IT si de operatiuni din Romania si alte sase state.

"Avem deja 120 de angajati in prezent la acest centru, insa estimam ca numarul acestora va ajunge la 1.000 pana in 2013", a mai spus oficialul ING Group.

Reprezentantii ING Group au avut ca alternativa deschiderea acestui centru regional in Polonia, Ungaria, America Latina, Asia sau Brazilia, dar au ales in cele din urma Romania, respectiv Cluj-Napoca, avand in vedere ca orasul este centru universitar.

"S-au analizat diverse posibilitati in ce priveste deschiderea acestui centru in regiune. Cluj-Napoca este o buna oportunitate pentru atragerea fortei de munca din randul studentilor, care sunt si cunoscatori de limbi straine", a explicat McInerney.

ING Service Center Europe din Cluj-Napoca va unifica activitatile departamentelor Financiar, IT, Risc si Operatiuni, oferind servicii comune de back-office pentru clientii de asigurari din tarile ING Asigurari Europa Centrala, urmand ca activitatile de marketing si vanzari sa se desfasoare in continuare la nivel local, in fiecare tara din regiune.

In Romania, ING ofera servicii financiar-bancare, asigurari de viata, pensii private si management al investitiilor prin companiile ING Asigurari de Viata, ING Pensii SAFPAP, ING Bank, ING Lease, ING Commercial Finance si ING Real Estate Investment Management.

Sursa: rNews

Articol citit de 1600 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor