Londra, viitor centru financiar al yuanului chinezesc

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 17:26
1782 citiri
Londra, viitor centru financiar al yuanului chinezesc

China a facut o serie de pasi in directia sporirii importantei yuanului in Europa prin crearea unui parteneriat intre Marea Britanie si Hong Kong, prin care Londra devine principalul centru financiar european in care se va tranzactiona moneda chineza.

Autoritatile britanice au anuntat ca se gasesc in negocieri bilaterale cu omologii chinezi pentru a ajunge la un acord in privinta lansarii unui forum al sectorului privat care sa sporeasca implicarea chineza in piata internationala a yuanului, noteaza Deutsche Welle.

Analistii considera ca piata internationala a monedei chineze va continua sa creasca in anii viitori, pe masura ce va creste cererea comerciala pentru moneda chineza, mai ales din partea tarilor si companiilor care intretin relatii comerciale cu China.

Autoritatile regiunii semi-autonome Hong Kong au decalrat ca un nou infiintat grup privat se va ocupa de implmentarea acestui acord, urmarind sa asigure lichiditatea si adancimea pietei pentru yuanul chinezesc.

Se considera, in genera, ca este o politica a Chinei, aceea de a impune yuanul drept a doua moneda internationala, dupa dolarul american. O masura importanta in acest sens a fost adoptata in decmbrie, cand Japonia si China au ajuns la un acord cu privire la desfasurarea viitoarelor raporturi comerciale dintre cele doua state direct in moneda chineza - fara a mai trece prin medierea dolarului american.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#criza economica, #importanta economie China, #Londra centru financiar yuan , #banci