Mai multi clienti Raiffeisen Bank s-au trezit ca au conturile golite - Banii au fost retrasi din Filipine si Miami

Vineri, 19 August 2016, ora 19:19
75007 citiri
Mai multi clienti Raiffeisen Bank s-au trezit ca au conturile golite - Banii au fost retrasi din Filipine si Miami
Foto: Arhiva/Ziare.com

Mai multi clienti ai sucursalei Raiffeisen Bank din orasul prahovean Mizil si-au gasit conturile goale atunci cand au mers, in ultimele zile, la ATM-ul bancii pentru a retrage numerar. Reprezentantii bancii le-au comunicat ca banii au fost scosi din Miami sau Filipine.

Mai multi prahoveni care sunt clienti ai sucursalei Raiffeisen Bank din orasul Mizil si care in ultimele zile au mers la bancomatul sucursalei pentru a retrage bani au descoperit ca au conturile golite.

Nicu Stanciu, unul dintre pagubiti, a povestit ca a mers la banca miercuri pentru a retrage o suma de bani, in conditiile in care stia ca are in cont 2.400 de lei, dar ca a constatat ca soldul este zero.

"Am mers la banca, la Mizil, am facut o cerere in care am spus ca mi s-au ridicat banii din cont fara acceptul meu, au trimis cererea prin fax la Bucuresti. La mine mi s-a spus ca banii s-au ridicat din Filipine. Unor cunostinte de-ale mele li s-a spus ca operatiunile de ridicare s-au facut din Miami", a spus Nicu Stanciu.

Barbatul povesteste ca initial au fost cativa dintre clientii bancii care au constatat lipsa banilor din conturi, dar ca, dupa ce oamenii au discutat intre ei, zeci de clienti au constatat ca le-au fost golite conturile.

"La inceput, am fost vreo patru insi, nu unul, doi, dar cel putin astazi au fost zeci de oameni", mai spune barbatul.

Nicu Stanciu a mai afirmat ca reprezentantii bancii le-ar fi spus clientilor ca vor anula cardurile aferente conturilor golite.

Intre timp, pagubitii au recuperat banii de la banca.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Prahova au declarat ca nimeni nu a depus plangere la Politia Mizil prin care sa reclame disparitia banilor din conturi, dar ca Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti a deschis o ancheta in acest caz.

Nu este pentru prima data cand clienti din Prahova ai Raiffeisen Bank constata ca le lipsesc bani sau bunuri. In anul 2013, doi clienti ai unei sucursale din Ploiesti ai acestei banci au reclamat disparitia unor bunuri si bani in valoare de aproape un milion de euro din casete pentru valori inchiriate la aceasta banca. Bunurile nu au fost nici pana acum recuperate.

Poate te intereseaza si cum sute de persoane s-au trezit cu conturile golite dintr-o eroare a Raiffeisen Bank.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#clienti Raiffeisen Bank conturi golite, #pagubiti Raiffeisen Bank Mizil, #conturi golite Raiffeisen Bank , #banci