Ziare.com

O noua fuziune bancara in Romania

Duminica, 25 August 2013, ora 09:37

   

O noua fuziune bancara in Romania
Seful Banca Italo Romena, Paolo Mariani, a anuntat ca banca va fuziona cu Veneto Banca, in urma unui proces de eficientizare.

Astfel, dupa finalizarea tranzactiei, sucursala Bucuresti a Bancii Italo-Romena va deveni Directia Teritoriala din Romania a Veneto Banca.

"Prin aceasta fuziune se doreste simplificarea si eficientizarea activitatii institutiei imbunatatind procesele de aprobare si de control", a declarat Paolo Mariani, citat de Bursa.

"Atunci cand vorbesc despre Banca Italo Romena ma refer la institutia de drept italian, cu sediul social in provincia Treviso din Italia, care opereaza in Romania prin Sucursala Bucuresti ce are o retea compusa din 22 de agentii in cele mai importante orase ale tarii.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Este vorba, prin urmare, despre o institutie ce se supune normelor si prevederilor Bancii Italiei si a carei activitate este in acelasi timp supravegheata, in ceea ce priveste anumite aspecte, de catre Banca Nationala a Romaniei. Prin acest proiect, Banca Italo Romena va fuziona cu Veneto Banca si deci Sucursala Bucuresti va deveni Directia Teritoriala din Romania a Veneto Banca", a punctat acesta.

Proiectul, care ar trebui sa se termine pana la finalul anului, a fost deja aprobat de Consiliile de Administratie ale ambelor banci si se asteapta aprobarea Bancii Italiei, iar o notificare in acest sens a fost trimisa deja si Bancii Nationale a Romaniei.

Tranzactia vine in contextul in care in aceasta saptamana, surse din sistem au preciza ca Millenium Bank are in vedere vanzarea subsidiarei din Romania.

Inca o banca ar putea sa plece din Romania - care sunt cauzele

In acest an, Unicredit Tiriac Bank a preluat clientii persoane fizice cu depozite de la RBS, iar pana la jumatatea lunii octombrie urmeaza sa se intample acelasi lucru si cu cei cu credite.

Din cauza sirtuatiei din Cipru, clientii cu depozite de peste 100.000 de euro la Bank of Cyprus Romania au trecut la Marfin Bank.

De asemenea, portofoliul ATE Bank a trecut, tot in acest an, la Piraeus Bank pentru ca, ulterior, banca greceasca sa vanda licenta si activele ATE catre un investitor roman.

In luna iulie a fost finalizata tranzactia ce implica achizitia portofoliului de retail al Citibank Romania de catre Raiffeisen Bank.

Potrivit analistului Aurelian Dochia, in momentul preluarii, toti clientii trec la cumparator.

"In momentul in care o banca preia, ea se asteapta sa preia portofoliul asa cum este. Cand negociaza cumpararea trebuie sa se pregateasca sa pastreze aceleasi conditii pentru clienti.

Intr-o prima faza, contractul nu poate fi modificat. Ulterior, ca orice contract, el poate fi renegociat prin acordul partilor. Nu poate fi impus cu forta, unilateral, un contract cu alte conditii", a spus analistul Aurelian Dochia, fost membru al CA al BRD, pentru Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3336 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor