Oficial BCR: Anticipez pentru 2011 o crestere a creditarii

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 19:37
2000 citiri
Oficial BCR: Anticipez pentru 2011 o crestere a creditarii
Foto: capital.ro

Presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, a declarat ca imprumuturi ale clientilor, in valoare 120 milioane de euro, au fost refinantate la institutii concurente. Oficialul nu a vrut sa precizeze cati clienti au recurs la aceasta operatiune.

La randul sau, Oana Petrescu, vicepresedinte responsabil cu operatiunile de retail al bancii, a mentionat ca 30% din portofoliul de retail al BCR este reprezentat de imprumuturi ipotecare, care insumeaza peste 1,5 miliarde de euro, noteaza Curierul National.

In ceea ce priveste Ordonanta 50, Bruynseels a aratat ca exista unele prevederi privind creditele populatiei care sunt "foarte bune", dand exemplu - eliminarea comisionului de rambursare anticipata.

Pe de alta parte, reprezentantul BCR a precizat ca anticipeaza pentru anul viitor o crestere a creditarii de 5-8% pe segmentul corporate si de circa 5% pe cel al populatiei.

"Odata ce oamenii vor avea bani in buzunar si incredere in locurile de munca, vor incepe sa cheltuiasca din nou. Si nu ma astept la asta pana la jumatatea anului viitor", anticipeaza Bruynseels.

Guvernul a aprobat, in luna iunie, Ordonanta de Urgenta privind contractele de credit pentru consumatori, care a fost aprobata in Senat fara nicio modificare si se afla in prezent in dezbatere la Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor.

Printre cele mai cunoscute prevederi ale OUG 50, care se aplica si creditelor acordate inainte de adoptarea reglementarii, se numara plafonarea comisionului de rambursare anticipata la 1% si legarea dobanzii in functie de un indice de referinta, Euribor/Robor/Libor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#imprumuturi clienti, #BCR clienti crestere creditare , #banci