Ponta il schimba pe cumnatul lui Geoana de la Eximbank

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 17:22
3542 citiri
Ponta il schimba pe cumnatul lui Geoana de la Eximbank
Foto: Focus Energetic

Premierul Victor Ponta a decis inlocuirea lui Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana, din fruntea Eximbank cu Traian Halalai, directorul adjunct de la Banca Romaneasca.

Ministerul Finantelor, care este actionarul principal al Eximbank, a mai decis pastrarea lui Paul Ichim in functia de vicepresedinte al bancii, arata surse oficiale citate de Realitatea TV.

Ionut Costea a fost numit in fruntea Eximbank in 2009, in timpul guvernarii PSD-PDL.

Eximbank este banca specializata care sustine mediul de afaceri romanesc prin produse specifice de finantare, garantare si asigurare.

EximBank se implica, inca din 1992, in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind prin instrumentele financiare de care dispune proiectele propuse si derulate de companiile locale.

Misiunea initiala a bancii, care se adreseaza exclusiv persoanelor juridice, a fost sustinerea exportatorilor, dar, segmentarea pietei si identificarea nevoilor unor noi potentiali clienti.

Banca este axata pe trei directii, respectiv exportatorii, intreprinderile mici si mijlocii si societatile comerciale care deruleaza proiecte cu fonduri europene.

Banca este detinuta de stat prin Ministerul Finantelor Publice, in proportie de 95,374%, iar restul actiunilor sunt in proprietatea celor cinci societati de investitii financiare (SIF): SIF Banat Crisana - 0,311%; SIF Moldova - 0,311%; SIF Transilvania - 0,311%; SIF Muntenia - 0,423%; SIF Oltenia - 3,270%.

S.R.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Eximbank banci presedinte Costea, #Eximbank nou presedinte Ponta, #Eximbank Finante banca presedinte , #banci