Ziare.com

Premiera in Romania: bancile isi fac patronat

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 19:55

   

Premiera in Romania: bancile isi fac patronat
Patru banci care detin aproape jumatate din activele sistemului bancar din Romania vor infiinta primul patronat bancar din tara noastra, pentru a promova interesele membrilor acestor institutii in fata autoritatilor.

Cele patru institutii sunt Banca Comerciala Romana (BCR), BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank si UniCredit Tiriac Bank, informeaza Mediafax. Ele au impreuna active de peste 45% in sistemul bancar.

Noua organizatie se va numi Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR).

Conform sursei mentionate, care citeaza un comunicat oficial al noii entitati, CPBR se afla in prezent in proces de inregistrare, care ar urma sa fie finalizat pana in luna iulie.

In fruntea Consiliului Director al CPBR a fost numit presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen. De asemenea, din Consiliul Director mai fac parte Rasvan Radu (UniCerdit Tiriac Bank) - vicepresedinte, Philippe Lhotte (BRD - Groupe Societe Generale) - director si Tomas Spurny (BCR) - trezorier.

"Demersul nostru are in vedere intrunirea atributelor formale ale unei organizatii profesionale ce poate reprezenta interesele sectorului bancar la toate nivelurile, anume social, institutional si ca angajatori.

Invitam toate bancile care au operatiuni in Romania sa se alature initiativei noastre", a declarat in comunicat Steven van Groningen.

Membrii fondatori precizeaza ca CPBR nu este o alternativa la Asociatia Romana a Bancilor (ARB), dar initiativa este necesara penru a "umple golurile existente la nivel de reprezentare patronala in sectorul bancar romanesc".

BNR le-a transmis initiatorilor patronatului bancar un semnal de incurajare, se mai precizeaza in comunicat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 548 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bancile isi fac patronat

Da mai! Ca pana acum le conduceau sindicatele bolsevice ;)

 

Acuma o sa atace in haita!

.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor