RBS: Amenda pentru banca, bonus pentru seful ei

Duminica, 10 Februarie 2013, ora 14:10
2615 citiri
RBS: Amenda pentru banca, bonus pentru seful ei

Seful Royal Bank of Scotland, Stephen Hester, va primi un bonus de 780.000 de lire (922.000 de euro), la cateva saptamani dupa ce banca sa a fost amendata cu 391 de milioane de lire (462 milioane de dolari) pentru manipularea dobanzii interbancare Libor.

Hester va fi primi un bonus in actiuni luna viitoare ca parte a unei scheme de recompensare pentru activitatea sa din 2010. Actiunile vor putea fi rascumparate peste 12 luni, valoare exacta depinzand de pretul actiunilor la acel moment, noteaza Sky News.

Hester a declarat recent ca ramane pentru a-si "termina treaba" la RBS, in pofida pofida implicarii bancii in scadalul privind influentarea indicelui Libor printr-o serie de activitati initiate in 2006 si continuate pana spre sfarsitul anului 2010, cand au fost declansate investigatii de catre autoritatile britanice si americane.

In acest scandal au mai fost penalizate banca britanica Barclays, cu 290 de milioane de lire sterline (343 de milioane de euro) in iunie anul trecut, si UBS cu aproximativ 1,12 miliarde de euro in decembrie.

RBS, detinuta in proportie de 81% de catre stat, dupa ce a primit in 2008 un ajutor de stat record de peste 45 de miliarde de lire sterline, va retrage bonusuri deja acordate angajatilor in valoare de aproximativ 300 de milioane de lire (355 de milioane de euro), pentru plata amenzii.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#bonus director RBS, #amenda RBS bonus director, #banci amendate , #banci