"Regele asfaltului" Dorinel Umbrarescu a preluat ATE Bank de la Piraeus: Cine va conduce noua banca

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 16:58
3935 citiri
"Regele asfaltului" Dorinel Umbrarescu a preluat ATE Bank de la Piraeus: Cine va conduce noua banca
Foto: Nasul Tv

Marinel Burduja, fostul vicepresedinte al Raiffeisen Bank, va fi presedintele executiv al Bancii Romane pentru Credit si Investitii (BRCI), actuala ATE Bank Romania, care a fost preluata de "regele asfaltului" Dorinel Umbrarescu de la Piraeus Bank.

Din echipa de conducere a institutiei financiare vor mai face parte Alina Pascu, membru al conducerii ATE, Dorin Badea, fost sef al Trezorerie UniCredit, Gabriel Arsene, de la Raiffeisen Bank, si Andrei Popovici, de la McKinsey.

"Consiliul de Administratie al BNR a aprobat, joi, conducerea viitoarei banci rezultate dupa finalizarea tranzactiei de preluare a ATE Bank de la Piraeus si care se va realiza cu asumarea unor active si pasive. Avizarea noii conduceri intra in vigoare la data finalizarii tranzactiei", a declarat directorul Directiei Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei, Nicolae Cinteza, citat de Mediafax.

Cinteza a precizat ca, dupa finalizarea tranzactiei, BNR va aproba si noua denumire a bancii.

In luna aprilie, omul de afaceri Dorinel Umbrarescu a preluat de la Piraeus Bank subsidiara ATE Bank Romania, pentru 10,3 milioane de euro, in decontul a 93,27% din actiunile institutiei de credit.

Intreaga operatiune a fost coordonata de Marinel Burduja, fost prim-vicepresedinte al Raiffeisen Bank Romania timp de sapte ani, care a parasit banca in mai 2012.

Inchiderea tranzactiei a fost conditionata de finalizarea transferului majoritatii activelor si pasivelor catre Piraeus Bank Romania, precum si de obtinerea avizului autoritatilor de reglementare.

Dupa plata actiunilor se va inscrie noul actionar la Registrul Comertului, iar in prima AGA va fi descarcata de gestiune vechia conducere si numiti conducatorii tocmai avizati de BNR.

Cu o avere estimata la cateva sute de milioane de euro, Dorinel Umbrarescu s-a remarcat prin firmele sale de contructii si intretinere drumuri, UMB Spedition si Tehnostrade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#conducere banca Dorinel Umbrarescu, #conducere banca Umbrarescu, #conducere banca rege asflat, #banca rege asfalt, #ATE Bank preluata Umbrarescu, #vanzare ATE Bank Umbrarescu , #banci