Se intampla si la case mai mari: Guvernatorul danez si-a angajat vecina pe un salariu urias

Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 19:17
4053 citiri
Se intampla si la case mai mari: Guvernatorul danez si-a angajat vecina pe un salariu urias
Foto: Captura Youtube/KORT OM DANMARK

Banca Centrala a Danemarcei este tinta unui amplu scandal dupa ce o vecina a guvernatorului Lars Rohdes a fost angajata drept consultant pe un salariu urias.

Henriette Divert-Hendricks a fost angajata anul trecut pe 17 august, pentru activitatea prestata fiind platita cu 173.913 coroane daneze pe luna (aproximativ 105.500 lei).

Femeia a lucrat si inainte ca si consultant extern pentru Banca Nationala daneza si poate ca nu ar fi deranjat ca este vecina guvernatorului daca postul oferit ei ar fi fost inainte scos la concurs, asa cum se face la institutiile de stat, scrie Copenhagen Post.

"Nu este corect, indiferent de aptitudinile si calificarea persoanei in cauza. Un asemenea post ar fi trebuit sa fie scos la concurs. Nu iti alegi vecinii, insa in astfel de situatii trebuie sa fi cu atat mai atent, pentru a indeparta orice dubiu ca e un conflict de interese", a declarat pentru sursa citata Bent Grave, profesor la Universitatea Roskilde.

Intr-o declaratie data de guvernatorul Lars Rohdes pentru Finans, acesta arata ca Divert-Hendricks nu a fost angajata pentru ca ii este vecina, ci pentru experienta si profesionalismul ei. Rohdes a mai precizat ca in acest cazul nu a fost organizat un concurs pentru ocuparea pozitiei pentru ca Divert-Hendricks a lucrat pentru Banca Centrala ca si consultant extern.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Banca Nationala Danemarca vecina angajata, #guvernator banca Danemarca angajat vecina , #banci