Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seful CEC Bank, audiat in cazul creditului Ioanei Basescu: A invocat secretul bancar (Video)

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 14:07
2845 citiri
Seful CEC Bank, audiat in cazul creditului Ioanei Basescu: A invocat secretul bancar (Video)
Foto: Realitatea Tv

Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, a fost audiat, luni, in Comisia de buget-finante din Senat, in legatura cu activitatea manageriala a institutiei pe care o conduce. La iesirea de la discutii, el a precizat ca i-au fost cerute date statistice, insa nu a putut raspunde tuturor intrebarilor, invocand secretul bancar.

"A avut loc prima audiere, ocazie cu care am fost invitat sa dau informatii, sa raspund la intrebari si s-au facut cateva solicitari de date statistice", a spus Radu Ghetea.

Mai mult, senatorul PNL Iulian Dumitrescu a mentionat ca seful CEC Bank va reveni miercuri, la ora 10, pentru a dezvalui informatiile pe care nu le-a putut prezenta luni in fata senatorilor, avand in vedere ca a invocat secretul bancar.

Astfel, Radu Ghetea a cerut putin timp pentru a se conulta cu conducerea bancii si cu BNR referitor la cererile Comisiei.

Audierea presedintelui CEC a avut loc cu usile inchise, ca urmare a deciziei luate in unanimitate de membrii comisiei prezenti la sedinta.

Au mai fost audiati si directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, de la ora 11.30 si ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, de la ora 13.30.

Ce vrea Comisia

Presedintele Comisiei de buget-finante din Senat, Cosmin Nicula, a precizat pentru Mediafax ca documentele cerute de comisie de la CEC Bank au fost trimise si urmeaza sa fie analizate de senatori, incepand de luni.

Printre documente se afla si lista tuturor creditelor acordate in conditii speciale, incepand cu anul 2011.

Comisia de buget-finante a mai cerut sa i se puna la dispozitie normele bancare aprobate de BNR in baza carora lucreaza CEC Bank si acorda credite.

In plus, s-a decis ca CEC sa transmita comisiei o lista, incepand cu anul 2011, cu creditele speciale acordate in afara politicii normale de creditare.

Comisia senatoriala urmeaza sa audieze, marti, pe prim-vicepresedintele CEC, Andrei Stamatian, precum si membri ai Consiliului de Administratie al CEC Bank.

Comisia a mai stabilit, cu unanimitate de voturi, ca in perioada 10-12 decembrie, daca e necesar, sa fie invitate la audieri si alte persoane din cadrul CEC Bank, inclusiv directori de sucursale din tara.

Audierile au loc in contextul in care exista suspiciuni asupra creditului obtinut de fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu de la CEC Bank pentru a achizitiona un teren agricol in Calarasi.

C.P.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Ghetea audieri comisie Senat, #Ghetea secret bancar, #presedinte CEC Bank audieri, #Radu Ghetea audieri , #banci