Senator PNL: Dragnea si Valcov vor sa transforme EXIM Bank in "banca de dezvoltare a PSD". Tudose a mintit sau s-a autodenuntat?

Joi, 31 August 2017, ora 17:02
4992 citiri
Senator PNL: Dragnea si Valcov vor sa transforme EXIM Bank in "banca de dezvoltare a PSD". Tudose a mintit sau s-a autodenuntat?
Foto: captura YouTube / Darius Valcov

Senatorul PNL Florin Citu considera ca, dupa atacul la adresa sistemului bancar, premierul Mihai Tudose ar trebui sa isi piarda functia. Totodata, liberalul sustine ca seful Executivului ar fi comis fapte penale si ca Liviu Dragnea si Darius Valcov ar intentiona sa transforme EXIM Bank intr-o "banca de dezvoltare a PSD".

"Pana acum niciun Prim-Ministru nu a comparat sistemul bancar cu Terente. Lucrurile devin periculoase cand incepe sa ameninte si sa ordone controale dirijate la anumiti agenti economici, acum la rand sunt bancile. Imi mentin opinia ca acest lucru reprezinta o fapta penala.

(...) Eu nu apar bancile si institutiile financiare din Romania. Nu au nevoie de ajutorul meu, se pot apara singure. Este de vorba de metoda ticaloasa de presiune si amenintare a sectorului privat, care venind din gura Prim-Ministrului devine politica de stat. Dupa ultimele declaratii trebuia sa plece imediat acasa!", a postat, joi pe Facebook Florin Citu.

In plus, Citu reaminteste ca, potrivit declaratiei de avere a lui Mihai Tudose, acesta a vandut in 2016 un autoturism de lux pe care a incasat 90.000 de euro, iar legea nu ar fi permis ca acest lucru sa se faca cu bani cash.

"Tudose, explica-ne si noua cum ai incasat cei 90.000 de euro! Ai incalcat legea si acum te-ai autodenuntat? Sau ai mintit 20 milioane de romani ca sa justifici miseleste razbunarea ta si a lui Dragnea pe manifestantii din februarie? In ambele cazuri situatia este penala", sustine Citu.

De asemenea, Florin Citu spune ca a facut verificari si i s-a confirmat ca Mihai Tudose ar fi mintit cand a declarat public ca a fost obligat de o banca sa aduca bani de acasa pentru a achita comisioanele prea mari.

"Este imposibil sa ramai fara 500 de euro, sa mai aduci 50 de euro de acasa, doar din comisioane de administrare. Stii ceva? Am verificat. Numele si cazul tau nu apar in raportul ANPC pentru sistemul bancar. Ai mintit si sa-ti fie rusine", spune Florin Citu.

Pe de alta parte, senatorul PNL sustine ca are informatii potrivit carora atacul lui Mihai Tudose la adresa Pilonului II de pensii si a intregului sistem bancar ar ascunde faptul ca PSD a pus ochii pe EXIM Bank.

" (...) Dragnea si Valcov au hotarat sa-si faca si ei banca. Normal ca nu banii lor. Cu banii nostri. Sper ca nu ati uitat ca Valcov a fost director la Banca Populara de tip Caritas din Olt. El crede ca de acolo are experienta.: )

Acum pot va spun cu certitudine ca cei doi au hotarat sa transforme EXIM Bank in banca de dezvoltare a PSD. Marsavia este ca ce nu au putut sa faca in martie vor face acum. Vor obliga toate companiile de stat sa-si mute conturile la aceasta banca!!! (nu au nicio frica de Curtea de Conturi)

Noua generatie de baieti destepti isi face banca, iar cu ajutorul FSDI (Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii, n.red.) isi pune in aplicare proiectele personale, nu pe cele de interes national. Nu mai conteaza ca EXIM Bank a fost creata sa sprijine exporturile romanesti", sustine Florin Citu.

La finalul comentariului sau, senatorul liberal explica modul in care "baietii astia nepriceputi vor mari costurile la care statul se va imprumuta in viitor" si le transmite un avertisment guvernantilor: "chiar daca suprataxati bancile, companiile de asigurari, confiscati banii din pilonul II si va faceti banca, tot nu acoperiti gaura de la buget".

Atacul premierului Tudose la adresa bancilor a dus la pierderi pe bursa.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Dragnea Valcov EXIM Bank, #Tudose atac banci , #banci