Sberbank semneaza cu Volksbank Int. - divizia din Romania, exclusa din tranzactie

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 14:07
1942 citiri
Sberbank semneaza cu Volksbank Int. - divizia din Romania, exclusa din tranzactie
Foto: Seebiz

Divizia din Romania a bancii Volksbank nu va fi inclusa in tranzactia dintre Volksbank International, de care apartinea, si banca ruseasca Sberbank.

Joi, Sberbank a anuntat ca va achizitiona Volksbank International, mai putin afacerile sale din Romania, contra unei sume cuprinse intre 585 si 645 de milioane de euro, se anunta intr-un comunicat al bancii.

Achizitia vine dupa ce banca austriaca nu a reusit sa treaca de testul de stres impus bancilor europene, avand o capitalizare prea mica. Incheierea contractului are drept conditie, insa, scoaterea Volksbank Romania din cadrul Volksbank International.

Potrivit oficialilor diviziei locale, citati de Mediafax, divizia din Romania va fi detinuta de un vehicul special al Volksbank AG, similar modului in care Erste detine actiunile BCR.

Cea mai mare banca din Rusia, Sberbank, controlata de banca centrala ruseasca, intentioneaza sa se extinda pe plan international, concentrandu-se pe Europa centrala si de est, intr-un moment cand rivalii sai din vest iau in considerarea renuntarea la aceste active, considerate mai riscante.

Potrivit directorului executiv al Sberbank, German Gref, banca este interesata cel mai mult de pietele din Polonia si Turcia.

Aceasta este prima achizitie a Sberbank in afara regiunii CIS. Fara divizia din Romania, Volksbank International detine 291 de sucursale si peste 600.000 de clienti. De asemenea, activele sale, fara Romania, au ajuns la o valoare de 9,4 miliarde de euro, la 30 iunie 2011. Divizia din Romania are cea mai mare pondere in activele Volksbank International, de 4,7 miliarde de euro.

Tranzactia dintre Volksbank si Sberbank va trebui aprobata de autoritatile din Rusia, Austria si celelalte tari in care banca austriaca are operatiuni, urmand a se finaliza la sfarsitul acestui an.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Volksbank International, #Sberbank, #achizitie Volksbank , #banci