Doar unul din 25 de romani foloseste Internet banking - studiu GfK

Joi, 09 Iunie 2011, ora 18:40
1683 citiri
Doar unul din 25 de romani foloseste Internet banking - studiu GfK
Foto: voxcapital.net

Romanii sunt printre popoarele care folosesc cel mai putin serviciile bancare prin Internet, se arata intr-un studiu al GfK. Rata de penetrare a acestui tip de servicii bancare, in tari precum Cehia sau Austria, este de 9-10 ori mai mare.

"La nivel global, exista o tendinta bine conturata de folosire a acestor tipuri de servicii. In ciuda acestei realitati, Romania are una dintre cele mai mici rate de penetrare a serviciilor bancare prin Internet din tarile CEE - 4% fata de 42% in Cehia, 34% in Austria sau 13% in Croatia. Doar Bulgaria se afla in urma noastra la acest capitol, cu 2% penetrare", potrivit studiului GfK.

Dintr-o medie de 4,5 activitati derulate pe Internet, 4,2 sunt pentru informare, comunicare si amuzament, un numar foarte redus de utilizatori accesand Internetul pentru tranzactii. Astfel, dintr-un total de 9,6 milioane de romani bancarizati, doar 4% isi verifica contul prin Internet banking si 3% fac tranzactii folosind acest serviciu online. Un procent asemanator face plati online cu cardul (3%, fata de 9% in Austria) sau plati de pe telefonul mobil (1,6%, fata de 29% in Austria) si doar 3% au achizitionat un serviciu financiar prin intermediul Internetului.

Desi penetrarea Internetului in Romania este una dintre cele mai mici din regiune, exista inca suficient de mult loc pentru dezvoltarea serviciilor financiare digitale. Cu atat mai mult cu cat utilizarea telefonului mobil se afla in plin avant - nu numai ca raspandire, ci si ca intensitate - dar este folosit in principal pentru comunicare si distractie.

Peste jumatate dintre romani folosesc Internetul saptamanal, 80% folosesc telefonul mobil, iar 13% au smartphone. Mai mult, aproape o treime se declara entuziasti ai noilor tehnologii, iar alta treime, desi nu este formata din entuziasti, arata deschidere spre adoptarea acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#romani internet, #Internet banking , #banci