The Diplomat-Bucharest a organizat Prima editie a Digital Banking & Insurance Conference, eveniment dedicat industriei bancare si industriei de asigurari din Romania

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 14:52
1775 citiri
The Diplomat-Bucharest a organizat Prima editie a Digital Banking & Insurance Conference, eveniment dedicat industriei bancare si industriei de asigurari din Romania

The Diplomat - Bucharest a organizat DIGITAL BANKING & INSURANCE CONFERENCE 2017, conferinta nationala dedicata tendintelor din piata bancara si de asigurari in contextul erei digitale.

Evenimentul a avut loc astazi, 23 Februarie 2017, la Hotel InterContinental, Sala Rapsodia, Bucuresti, incepand cu ora 09:00 aducand in discutie, provocarile si oportunitatile din domeniul financiar, pe care le implica era digitala.

Digitalizarea transforma radical industria bancara si pe cea de asigurari, aducand in prim plan noi produse, servicii si modele de business.

Aceasta transformare necesita timp, impingand bancile si companiile de asigurari sa actioneze, sa adopte si sa imbratiseze noile tehnologii in vederea dezvoltarii unei strategii de afaceri sustenabila.

La inceput de mileniu, vorbeam despre o lume fara Google, Facebook, tablete, aplicatii si telefoane smart. Evolutia tehnologica a adus cu sine schimbari majore la nivelul comportamentului si asteptarilor clientilor.

Pe masura ce din ce in ce mai multe persoane folosesc noile tehnologii, modele de afaceri se schimba si ele, radical.

Atat industria bancara, cat si industria asigurarilor sunt in cursul unei transformari fundamentale. Atragerea si fidelizarea clientilor, subscrierea si managementul riscurilor, tranzactionarea si solutionarea despagubirilor - toate aceste zone sunt supuse schimbarilor datorita inovatiilor digitale.

Acest nou val aduce cu sine puterea inovatiei, transformarea digitala a industriilor bancara si a asigurarilor fiind una dintre provocarile cheie ale momentului - si, cu siguranta, o reala oportunitate de valorificat, pentru ca industriile sa se reinventeze.

In decursul anului 2017, companiile de servicii financiare se vor confrunta cu o dubla provocare: aceea de a performa in conditiile transformarii digitale concomitent cu asigurarea unor experiente digitale relevante clientilor si angajatilor.

Partener Gold al evenimentului: ERNST&YOUNG

Partener: BEARING POINT

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul ARB, UNSAR, ANIS, ANSSI si cu participarea CERTASIG si ALL TO KNOW.

Parteneri media: Jurnalul de Afaceri, Ziare.com, Business24.ro, Media Xprimm si Business Cover.

Subiectele propuse

Conferinta a fost structurata pe doua paneluri, fiecare dintre ele fiind dedicat unuia dintre domeniile de interes.

Astfel, sesiunea I a fost dedicata sistemului bancar, iar sesiunea a doua, domeniului asigurarilor.

Dintre subiectele abordate, mentionam:

* E-banking - Securitate cibernetica si protectia datelor in diverse platforme

* Tendintele din domeniul securitatii tehnologice

* Regulatory Reporting: Cum folosim digitalizarea in lumea raportarii in timp real

* Industria asigurarilor in era digitalizarii

* Robotic Process Automation in asigurari - valoarea pe care o aduce transformarea digitala in cadrul companiilor de asigurari

* Piata locala si globala de fintech

* Competitie si cooperare intre segmentul fintech (software) si banci/asiguratori la nivel mondial, dar si in piata din Romania

* Blockchain / exemple de utilizari practice (Smart Contracts)

Evenimentul a beneficiat de prezenta unor speakeri de renume, personalitati implicate in industriile de banking si asigurari.

Sergiu Oprescu, ARB: "Niciodata nu am avut parte de atatea oportunitati, dar si de pericole in mediul economic in care ne desfasuram activitatea. Digitalizarea trebuie vazuta din perspectiva oportunitatilor care vor aparea. Ne propunem sa fim in prima linie a implementarii solutiilor digitale."

Ruxandra Avram, BNR: "Este o perioada cu multe provocari, iar eforturile de adaptare sunt imense. Beneficiarii acestor initiative sunt insa clientii bancilor. Din pacate, reglementatorul ramane intotdeauna in urma pietei. Nu ne dorim sa facem reglementari din 'birou', fara sa stim realitatea din piata. Trebuie sa protejam resursa umana si ne vom uita sa nu existe produse riscante pentru clienti si sistemul bancar."

Marian Ignat, BCR: "Avem nevoie de investitii masive ca sa ne asiguram ca nu ratam oportunitatile ce vin din digitalizare. Putem vizualiza cam cum ar arata serviciile bancare in 2020. Nu sunt povesti, vedem deja ce se intampla in Europa de Vest si chiar in Europa Centrala, acela este viitorul. Ne concentram cu totii pe directia digital. Vrem sa ne implicam si sa investim foarte mult in zona de educatie."

Toma Cimpeanu, ANSSI: "Problemele tehnologice vin intotdeauna la pachet cu beneficiile, la fel si invers. Pentru noi, evolutia tehnologica este de mare ajutor pentru ca oferim servicii in diferite domenii. Exista 1,7 miliarde de conturi active pe social media, iar 600.000 de conturi de Facebook sunt compromise zilnic. Sectorul financiar-bancar este vulnerabil la phishing si furtul de identitate."

Razvan Grigorescu, CEC Bank: "Piata ne-a impins sa ne extindem zona de activitate in partea de comunicatii si a schimbului de informatii. Trebuie sa facem fata multor provocari ca urmare a acestui asalt tehnologic. In ultimii ani, am reusit sa avem relatii bune cu managementul institutiilor in care activam si cu BNR, care ne-a devenit un partener de discutii."

Teodor Tarle, BearingPoint: "Sunt multe reglementari care trebuie aplicate, dar ele nu trebuie sa inhibe procesul de digitalizare. Investitiile in sectorul IT trebuie sa fie sustenabile, de incredere si eficiente."

Ionela Stan, EY: "Ne indreptam spre un nou model operational, cu tehnologiile digitale care evolueaza rapid. Vorbim despre RPA (Robotic Process Automation), care ajuta la eficientizare si reducerea costurilor, astfel incat sa fie mentinuta profitabilitatea si un avantaj competitiv. RPA ajuta la deblocarea si transformarea operatiunilor digitale ale companiilor."

Adrian Marin, UNSAR: "Digitalizarea a schimbat profund profilul consumatorului, iar mediul de business trebuie sa reactioneze constant pentru a face fata noilor trenduri. Vorbim deja de masini autonome, taxiuri fara sofer, car sharing, iar asiguratorii trebuie sa vina cu solutii moderne. Un alt subiect interesant este pentru cei din industria de transport din Romania. Primii pasi importanti la nivel de piata in privinta digitalizarii au fost prin emiterea electronica a politelor RCA."

Teodor Blidarus, ANIS Romania: "Digitalizarea redefineste relatia cu clientii; cred ca, in viitor, companiile se vor concentra doar pe ce stiu ele sa faca. Din punctul meu de vedere, transformarea digitala impacteaza modul in care ne uitam la o companie, cum reformam experienta clientilor in raport cu asiguratorii, cum automatizam procesele interne, cum regandim modelul de business al companiilor."

Evenimentul DIGITAL BANKING & INSURANCE CONFERENCE 2017 a adus impreuna reprezentanti ai principalelor insitutii financiare, autoritatile de reglementare si supraveghere, asiguratori, asociatii de profil si furnizori de infrastructura si servicii digitale, care au a impartasit experienta, cunostinte si perspective, beneficiind de un cadru propice pentru dialog si interactiune.

Conferinta a pus accentul pe schimbul de experienta cu profesionisti din industriile relevante, interactiunea dintre participanti fiind baza construirii de noi relatii profesionale relevante.

Revista The Diplomat - Bucharest este o publicatie trimestriala in limba engleza, de 13 ani pe piata media din Romania, dedicata promovarii mediului de afaceri romanesc in fata investitorilor straini, organizatiilor guvernamentale si comunitatii diplomatice.

The Diplomat - Bucharest are misiunea de a oferi informatii despre ultimele schimbari si evenimente din comunitatea de afaceri, politica si diplomatica, reflectand prin analize si interviuri situatia economica si politica a Romaniei in context international.

Evenimentele organizate de Diplomat Media Events sunt recunoscute ca o platforma excelenta de intalnire si dezbatere a oportunitatilor de afaceri din diverse sectoare.

Contact Presa: Raluca Aldescu, Specialist PR - raluca.aldescu@thediplomat.ro; 0726652932

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Digital Banking Insurance Conference 2017 , #banci