Transfer de bani, posibil si la bancomat

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 14:35
20521 citiri
Transfer de bani, posibil si la bancomat
Foto: ArhivaFoto.ro

Western Union si Banca Transilvania au lansat, in premiera in Romania, serviciul de transfer de bani prin bancomat.

Cu ajutorul acestui serviciu, clientii Bancii Transilvania vor primi bani direct in contul lor, sume care vor putea fi retrase din reteaua de peste 800 de bancomate a Bancii Transilvania din intreaga tara, potrivit unui comunicat remis de Banca Transilvania.

Serviciul de transfer de bani prin ATM permite, de asemenea, trimiterea de bani, direct din contul bancar, in peste 386.000 de locatii ale agentilor Western Union din peste 200 de tari in care serviciul Western Union este disponibil.

Pentru a efectua transferuri de bani prin noul serviciu Western Union, clientii trebuie sa aiba un cont in lei sau in euro, deschis la Banca Transilvania, un card valid emis tot de BT si un card gold! Western Union.

"Romanii folosesc din ce in ce mai mult noile tehnologii in viata lor de zi cu zi, acesta fiind si unul din motivele pentru care am decis sa lansam aici, in premiera globala, acest nou serviciu de transfer de bani Western Union. Multumita excelentei colaborari cu Banca Transilvania, serviciul de transfer de bani direct de la bancomat este, de acum, accesibil clientilor nostri, largind paleta de canale prin care pot primi sau trimite bani", a declarat Alexandru Badulescu, Country Director Western Union Romania si Bulgaria.

"Ne bucuram ca lansam acest nou proiect dezvoltat impreuna cu Western Union, marcand astfel o premiera pe piata bancara din Romania. Inca de la inceput am fost deschisi initiativei pentru ca flexibilitatea, adaptabilitatea, dar si reteaua extinsa de sedii si de bancomate sunt puncte forte pe care Banca Transilvania le aduce, in acest context. Ca parte a comunitatii, facem inca un pas pentru ca transferul de bani sa fie mai accesibil si mai modern", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.

Cum functioneaza noul serviciu de transfer de bani prin ATM

Clientii pot trimite sau primi bani realizand cativa pasi simpli. In cazul primirii de bani, clientul trebuie sa introduca in sectiunea aferenta de pe ecranul bancomatului: numarul de control al transferului de bani (MTCN), suma de bani, valuta in care s-a facut transferul si tara de origine. Apoi, banii sunt virati direct in contul clientului. Se poate opta pentru retragerea imediata a banilor, in lei, la cursul de schimb al bancii sau se poate utiliza cardul in mod obisnuit, la efectuarea de plati.

Pentru trimiteri de bani prin bancomat, clientul trebuie sa selecteze "beneficiarul", apoi sa mentioneze suma de transferat si valuta in care se face transferul si sa foloseasca cardul gold Western Union® prin care se va identifica in sectiunea aferenta de pe ecranul bancomatului. Banii vor fi debitati din contul expeditorului si vor fi disponibili in cateva minute la destinatie, putand fi ridicati din orice locatie care ofera serviciul Western Union, oriunde in lume.

Western Union si Banca Transilvania sunt primii operatori de pe piata serviciilor financiare din Romania care ofera servicii de transfer de bani prin ATM. Noul serviciu este o alternativa pentru operatiunile efectuate la ghiseu, unul dintre principalele avantaje fiind accesul la acest serviciu 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.

A.T.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#Western Union transfer bani, #Western Union bancomat, #Western Union transfer ATM, #Western Union Banca Transilvania , #banci