Urmeaza o noua criza financiara? Masurile anuntate de Fed in SUA

Joi, 26 Iunie 2014, ora 18:41
3594 citiri
Urmeaza o noua criza financiara? Masurile anuntate de Fed in SUA

Rezerva Federala a avertizat bancile din SUA ca va inaspri testele privind capacitatea lor de a supravietui unei crize financiare. Sunt avute in vedere noi evaluari privind riscurile si verificari regulate in scopul eliminarii oricarei vulnerabilitati descoperite in acest proces.

Daniel Tarullo, care se ocupa in cadrul bancii centrale de divizia de reglementare, a declarat miercuri ca se asteapta ca atentia in ceea ce priveste asa-numitele "teste de stres" sa se concentreze pe elemente macro precum expunerea comuna a bancilor si riscul pe care il prezinta pentru sistemul financiar, scrie Financial Times.

Testele anuale derulate de Fed sunt foarte importante pentru bancile americane, in urma acestora stabilindu-se daca institutiile respective sunt suficient de solide din punct de vedere financiar pentru a majora dividendele acordate investitorilor sau pentru a rascumpara mai multe actiuni.

In mod similar, in urma testelor se va stabili daca subsidiarele din SUA ale bancilor straine pot plati dividende mai mari grupului parinte.

Tarullo a precizat ca standardele aferente testelor de stres vor trece intr-o masura din ce in ce mai mare in programul general de supervizare al Fed, ceea ce inseamna ca bancile vor fi obligate sa ramana vigilente, si nu doar sa se straduiasca sa treaca testul anual.

Potrivit oficialului Fed, cerintele sunt mai dure in cazul bancilor mari si nu este suficient ca acestea sa indeplineasca standardele minime privind capitalul.

Citigroup si unitatile din SUA ale HSBC, Royal Bank of Scotland si Santander se numara printre bancile care au picat anul trecut testele de stres din cauza unor probleme "calitative", cum ar fi, de exemplu, sistemele de control intern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Fed teste banci, #banci SUA teste , #banci