Volksbank vrea sa inchida cele 50 de francize

Luni, 21 Martie 2011, ora 09:52
2403 citiri
Volksbank vrea sa inchida cele 50 de francize

Volksbank Romania, banca cea mai expusa in conflictul generat de implementarea OUG 50 intre clienti si banci, ar putea sa inchida cele 50 de francize, a anuntat Lucian Cojocaru, vicepresedinte Volksbank.

Intrebat in cadrul unui interviu pentru Evenimentul Zilei ce planuri are Volksbank cu francizele, acesta a declarat ca "sunt pe cale de a fi inchise, avem in jur de 50".

Mai mult, banca-mama isi mentine intentia de vanzare a subsidiarelor, inclusiv a celei locale, fiind o mutare din cadrul strategiei de repozitionare a grupului Volksbank catre Austria.

In ceea ce priveste conflictul generat de implementarea OUG nr. 50, banca a purtat pana in decembrie negocieri cu clientii nemultumiti.

"Am ales o solutie de compromis: in contractele de acum dobanda este fixa intre 5 si 7 ani, dupa care - variabila, adica Euribor plus o marja, stabilita insa de pe acum. Jumatate din cei cu care am avut discutii au agreat aceasta formula. Altii au intrat direct pe dobanda variabila", a mai spus Lucian Cojocaru, vicepresedintele bancii responsabil de diviziile retail si corporate ale bancii.

Legat de strategia bancii, Cojocaru sustine ca aceasta va relua creditarea catre segmentul retail, dupa ce in ultimii doi ani a oprit creditele catre persoanele fizice.

"Repornim creditarea la sfarsitul lui martie, cu creditele ipotecare, care raman produsul-locomotiva al Volksbank. Pentru toate produsele vrem sa dezvoltam o relatie pe termen lung si introducem o componenta de fidelizare. Cine isi deschide un cont de economisire, primeste o bonificare de dobanda. Sau, la un card, scadem costul acestuia dupa un an de utilizare. In plus, suntem intr-un proces de optimizare a sucursalelor, design interior, vitrine, pe principii de marketing revizuite", a completat acesta.

In prezent, 3% dintre clienti sunt inca in discutii cu banca, iar jumatate dintre acestia sunt dispusi la negociere.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Volksbank francize, #inchidere francize Volksbank , #banci