Grecia ar putea prelungi programul de asistenta financiara

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 23:30
2437 citiri
Grecia ar putea prelungi programul de asistenta financiara
Foto: Sharon Regional

Grecia a avertizat, joi, ca ar putea fi necesara extinderea cu cateva saptamani a programului de asistenta financiara cu partenerii din zona euro, dupa doua zile de negocieri cu reprezentantii Uniunii Europene, ai Bancii Centrale Europene si ai Fondului Monetar International, care s-au incheiat fara a se ajunge la un acord privind acordarea unei noi transe de imprumut.

In timp ce economia elena revine pe crestere si situatia finantelor publice se imbunatateste, Grecia spera sa inlocuiasca pana la sfarsitul anului pachetul de asistenta financiara in valoare de 240 de miliarde de euro (300 miliarde de dolari), finantat de UE, BCE si FMI.

Totusi, esecul rezolvarii diferentelor dintre Atena si creditorii internationali privind bugetul pe 2015 si masurile de austeritate si de reforma vor face imposibila finalizarea la timp a raportului necesar acordarii unei noi transe de imprumut.

Pachetul de asistenta financiara convenit de Grecia cu zona euro si FMI a inceput in luna mai 2010 si in cazul programului cu UE va expira la data de 31 decembrie 2014. In prezent, autoritatile de la Atena vor sa puna capat asistentei internationale in momentul in care inceteaza finantarea de la UE chiar daca, in conformitate cu calendarul actual, programul cu FMI va continua pana in 2016.

Grecia iese la liman dupa ani de zile: Gata cu recesiunea

Daca nu se va ajunge curand la un acord, actualul program ar putea fi extins, a afirmat adjunctul premierului elen, Evangelos Venizelos, care a exclus posibilitatea incheierii unui alt pachet de asistenta financiara.

"Problema numarul unu a fost deficitul fiscal pe 2015", a afirmat, miercuri, un oficial elen, dupa finalizarea convorbirilor ce s-au desfasurat la Paris.

Reprezentantii creditorilor internationali au estimat ca Atena se va confrunta anul viitor cu un deficit bugetar de peste doua miliarde de euro.

Autoritatile elene sustin ca nu exista un astfel de deficit si, saptamana trecuta, au trimis in Parlament, fara aprobarea inspectorilor UE, BCE si FMI, un proiect de buget cu un deficit aproape zero.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Grecia prelungire program asistenta financiara, #Grecia asistenta financiara, #Grecia FMI , #bani aur
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Puturosii astia de greci nu vor sa lucreze deloc !