Monero, criptomoneda care face concurenta Bitcoin, vine puternic din urma

Miercuri, 31 August 2016, ora 17:27
4700 citiri
Monero, criptomoneda care face concurenta Bitcoin, vine puternic din urma
Foto: Pixabay

Monero, criptomoneda care are deja doi ani de cand se afla pe piata, a inregistrat o crestere considerabila in ultima luna, aceasta fiind din ce in ce mai preferata de cei care doresc sa-si protejeze si mai mult activitatea ilegala in mediul virtual.

Noua criptomoneda face astfel concurenta serioasa Bitcoin, cea mai populara criptomoneda din lume, cu o valoare totala de 9,1 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Totusi, spre deosebire de Bitcoin, al carei sistem e din ce in ce mai amenintat de interventia autoritatilor si de investigatorii particulari care urmaresc tranzactiile in retea si dau de urma conturilor bancare folosite pentru a converti bunurile digitale in si din valute traditionale precum dolarul si euro, Monero implementeaza un sistem ce presupune o combinatie de tranzactii multiple pentru a ingreuna urmarirea originii fondurilor.

De asemenea, acest sistem de moneda virtuala adopta adrese care fac mai dificila sarcina unor terti de a descoperi la cine ajung banii.

In ultima luna, Monero si-a marit de patru ori valoarea dupa ce a beneficiat de increderea unor site-uri cunoscute pe care isi desfasoara activitatea traficanti de droguri.

Astfel, Monero a ajuns la 10 dolari duminica, dupa ce unul dintre cele mai populare site-uri de pe care pot fi achizitionate droguri a anuntat, saptamana trecuta, ca va incepe sa accepte aceasta criptomoneda de la 1 septembrie.

Valoarea totala a criptomonedei Monero din circulatie a trecut, luni, de 100 de milioane de dolari, cu 25 de milioane de dolari mai mult decat totalul de la finele lunii trecute, potrivit coincap.io.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#criptomoneda Bitcoin Monero , #bitcoin