2011, un an bun pentru companiile listate la bursa

Luni, 20 Februarie 2012, ora 09:40
1281 citiri
2011, un an bun pentru companiile listate la bursa
Foto: Arhiva

Cele 71 de companii listate la bursa au avut in 2011 un an bun. Rezultatele preliminare arata ca cifra de afaceri cumulata a crescut cu 17,6%, iar profitul net cumulat cu 62% fata de 2010.

Astfel, cifrele oficiale au aratat ca 48 dintre aceste companii au raportat cresteri ale cifrei de afaceri, arata Ziarul Financiar. De asemenea, 49 dintre ele au avut profituri anul trecut, iar 22 au avut pierderi.

SIF Transilvania (SIF3) a inregistrat cea mai mare crestere, 168%, fiind urmata de SIF Moldova (SIF2), cu 87%, si Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu o crestere a afacerilor de 66,5%, profitul net fiind mai mare cu peste 190%.

Si Azomures a crescut in 2011, avand un profit de 81,6 milioane de euro, de 2,2 ori mai mare decat in 2010.

Compania de transport al gazelor naturale Transgaz Medias a raportat un profit mai mare cu 4,2 % fata de anul dinainte.

Pe de alta parte, cele mai mari scaderi au fost inregistrate la combinatul chimic Amonil Slobozia (AMO), care a fost pe minus cu 91%.

Cel mai mare profit a fost obtinut de Fondul Proprietatea (FP), acesta fiind in valoare de 128 milioane de euro. BRD-SocGen a ramas una dintre cele mai profitabile companii de la bursa, avand un profit de 110 milioane de euro.

"Cel mai bine ies in evidenta evolutiile titlurilor in linie cu rezultatele obtinute si contrare evolutiei indicelui BET. Azomures si Transgaz au avut evolutii bune ale rezultatelor la an, sau la trimestru, si au consemnat aprecieri ale cotatiilor, pe fondul unui sentiment de piata negativ (scaderi ale indicelui BET - n.red.).

De asemenea, au fost emitenti cu o dinamica negativa a castigurilor in ultimul trimestru al anului, care au avut deprecieri ale cotatiilor intr-un context de piata pozitiv sau stabil. Aici se evidentiaza Impact, Zentiva, Alro Slatina si Broker Cluj", explica Daniela Ropota, analist al Intercapital Invest, firma de brokeraj, arata Ziarul Financiar.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#companii listate bursa, #companii romanesti listate bursa, #companii bursa profit 2011 , #bursa