Amenda record in SUA: 1,8 miliarde de dolari pentru tranzactii ilegale pe bursa

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 20:51
2206 citiri
Amenda record in SUA: 1,8 miliarde de dolari pentru tranzactii ilegale pe bursa
Foto: Bloomberg

O companie americana a fost amendata cu suma record de 1,8 miliarde de dolari, dupa ca a pledat vinovat in dosarul in care a fost acuzata de tranzactii ilegale pe bursa.

Prin intermediul tacticilor ilegale, o tranzactionare este influentata de faptul ca o anumita companie intra in posesia unor informatii care nu au fost inca facute publice, fiind astfel avantajata, pentru ca datele nu sunt disponibile si pentru alti investitori. O astfel de operatiune se numeste, in termeni de specialitate, "inside trading".

SAC Capital a ajuns la o intelegere cu instanta, pledand vinovat si primind astfel amenda de 1,8 miliarde de dolari, cea mai mare amenda acordata pentru "inside trading" din istoria Statelor Unite, transmite Business Week.

Sentinta data marti nu a stabilit ce se va intampla si cu Steven Cohen, fondatorul companiei si unul dintre cei mai bogati 150 de oameni din lume.

Intelegerea dintre companie si instanta arata ca SAC Capital va plati 900 de milioane de dolari in bani, iar alte 900 de milioane de dolari vor fi confiscate din castigurile realizate de pe urma practicilor ilicite. Cohen, in calitate de proprietar al firmei, va plati intraga suma din propriul buzunar.

Se asteapta ca toate cele patru firme care fac parte din urisa SAC Capital, si anume SAC Capital Advisors LP, SAC Capital Advisors LLC, CR Intrinsic Investors si Sigma Capital Management, sa pledeze vinovate in fata acuzatiilor de frauda. De asemenea, SAC Capital isi va inceta activitatea de consultanta pentru investitori, cat va putea de repede.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#SAC Capital amenda record, #SAC Capital amenda tranzactii ilegale, #SAC Capital ilegal bursa , #bursa