Atentie la speculatorii de la bursa!

Luni, 29 Septembrie 2008, ora 10:46
1708 citiri
Atentie la speculatorii de la bursa!

Investitorii la bursa autohtona, in special cei mai putin initiati, sunt sfatuiti de brokeri ca in aceasta saptamana sa manifeste o prudenta mai mare, datorita posibilelor speculatii cu cele mai lichide actiuni.

Sfarsitul lunii septembrie va aduce o presiune pe bursa, in special pe actiunile pentru care exista instrumente derivate la bursa de la Sibiu si la cea din Bucuresti.

"Speculatorii vor forta obtinerea unor cotatii avantajoase pentru contractele futures de la sfarsitul lunii septembrie. Asa ca saptamana urmatoare se anunta ca una tensionata. Pe piata sibiana marti este ultima sedinta din scadenta septembrie. Ca atare, piata spot va fi supusa unei presiuni suplimentare din partea jucatorilor de pe aceasta piata in incercarea de a-si majora profiturile aferente pozitiilor deschise la scadenta scurta", apreciaza brokerii.

Pe de alta parte, o presiune suplimentara va veni si de peste ocean, pentru ca se asteapta decizia Senatului american in legatura cu planul de salvare a sistemului bancar american propus de FED.

In rest, pe piata autohtona si ultima saptamana a fost una de scadere pentru piata interna de capital.

Indicii bursieri au pierdut circa 3%. In mare parte scaderea a fost cauzata de deprecierile din sedinta de vineri, cand indicii au scazut cu aproximativ doua procente. "Avand in vedere contextul international extrem de agitat, putem afirma ca piata a traversat cu bine aceasta perioada", considera reprezentantii KTD Invest.

Ca urmare, indicele BET a scazut la minimul ultimilor trei ani si jumatate, dupa noile falimente anuntate pe Wall Street. In topul lichiditatii saptamanale, Societatile de Investitii Financiare conduc detasat, realizand 55% din rulajul bursier saptamanal. Dominatia acestora este intrerupta de BRD-GSG care a ocupat pozitia a treia in acest clasament.

Valoarea medie zilnica a tranzactiilor incheiate la Bursa de Valori Bucuresti a crescut saptamana trecuta la 21,46 mil lei comparativ cu 13,5 mil lei de saptamana precedenta. Capitalizarea pietei reglementate a coborat sub nivelul de 94 miliarde lei, in timp ce Rasdaq a ajuns la o capitalizare de 16,53 miliarde lei.

Top saptamanal cresteri BVB

1. SSIF Broker Cluj 42,17%

2. Turbomecanica Bucuresti 10,14%

3. Zentiva SA 9,68%

4. Oltchim Rm. Valcea 9,41%

5. Zimtub Zimnicea 8,89%

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#BVB, #investitori speculativi, #evolutii, #indici bursieri , #bursa