Bursa americana va creste, de luni, dupa imprumutul acordat Spaniei

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 20:58
1600 citiri
Bursa americana va creste, de luni, dupa imprumutul acordat Spaniei
Foto: Arhiva

Bursa americana va avea cresteri mari, incepand de luni, dupa ce ministrii de Finante din zona euro au fost de acord sa ofere Spaniei pana la 100 de miliarde de euro, in vederea salvarii sistemului bancar.

Suma foarte mare a fost supriza placuta pentru investitori si a ridicat "norii" negri care planau asupra pietelor financiare si care ar fi putut declansa o adevara criza bancara la nivel mondial, sunt de parere analistii citati de Reuters.

Desi conditiile si suma exacta vor fi hotarate in urmatoarea saptamana, faptul ca liderii zonei euro au fost de acord sa ofere Spaniei, a patra economie ca marime din uniunea monetara, o suma atat de mare de bani reprezinta o polita de asigurare, in cazul in care alegerile din Grecia, de pe 17 iunie, nu vor decurge asa cum isi doresc investitorii.

Bursa americana a inceput sa-si revina, in aceasta saptamana, datorita asteptarilor ca UE sa ia masuri pentru sprijnirea bancilor spaniole.

Bancile spaniole primesc un ajutor de 100 milarde euro. Madridul saluta decizia

In luna mai, indicele S&P 500 a scazut cu 6,3 procente, cea mai mare depreciere din luna septembrie 2011 pana in prezent, din cauza inrautatirii situatiei, inainte de alegerile din Grecia. Pe 17 iunie, grecii trebuie sa hotarasca daca sunt de acord cu masurile de austeritate cerute de UE si FMI, in schimbul ajutorului financiar, sau nu.

De asemenea, luni, bursa americana ar putea avea un imbold si din partea companiei Apple, care va incepe conferinta anuala dedicata dezvoltatorilor de software. Apple a inregistrat o crestere de 1,5 la suta, vineri, pana la un pret de 580,32 de dolari/titlu. La randul sau, pretul actiunilor Google a urcat cu 0,4%, pana la 580,42 dolari/unitate.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#crestere bursa SUA Spania, #ajutor financiar Spania reactii, #crestere Wall Street , #bursa