Bursa din New York, scoasa la vanzare pentru 8,2 miliarde dolari

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 16:41
2632 citiri
Bursa din New York, scoasa la vanzare pentru 8,2 miliarde dolari

NYSE-Euronext este un simbol vechi de 220 de ani pentru finantele globale, insa rivalul acesteia din Atlanta, cu o vechime de 12 ani, IntercontinentalExchange (ICE), o va cumpara pentru 8,2 miliarde de dolari.

Anuntul a surprins pe multi dintre cei familiarizati cu situatia care considerau ca presiunea de preluare din 2010-2011 s-a incheiat. In 2011, de exemplu, o tentativa similara a ICE si Nasdaq de a cumpara NYSE a fost blocata de reglemetatorii pietei, noteaza Business Insisder.

Din 2010, tentative de preluare in valoare de 32 miliarde de dolari au fost incercate fara succes.

Actuala preluare are ca miza, ca si tentativele anterioare, crearea unei institutii mult mai puternice decat actuala NYSE, astfel incat sa sporeasca capacitatea de a atrage investitori.

Din ianuarie pana in septembrie, NYSE-Euronext a facut un profit de 357 milioane de dolari, in scadere cu 32 de procente fata de perioada similara a anului trecut. Scaderea in incasari, generala pentru bursele americane, creste presiunea pentru fuziuni si achizitii, astfel incat sa se poata construi o institutie mai puternica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#bursa New York, #nyse vanzare, #preluare nyse, #fuziune nyse , #bursa