Bursa din Tel Aviv, atacata de hackeri

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 19:40
1165 citiri
Bursa din Tel Aviv, atacata de hackeri
Foto: Arhiva

Hackerii au atacat site-urile Bursei din Tel Aviv si al companiei El Al Israel Airlines (El Al), incetinand accesul, dupa ce un grup informatic propalestinian, autointitulat "Nightmare" avertizase anterior cu privire la un atac iminent.

Atat reprezentanti ai Bursei, cat si ai El Al, au anuntat, luni, ca site-urile lor au fost afectate de atac, dar nu au fost imobilizate, informeaza Bloomberg.

"A fost atacat site-ul nostru principal, care furnizeaza informatii. Pagina de tranzactionare nu a fost atacata si tranzactiile se desfasoara in mod normal", a spus purtatorul de cuvant al Bursei israeliene.

Gruparea si-a anuntat intentia de a ataca cele doua site-uri intr-un e-mail transmis cu o noapte inainte serviciului de stiri Ynet. Autorul e-mailului a dezvaluit in urma cu cateva saptamani si numerele a mii de carduri de credit emise in Israel.

El Al a emis o declaratie prin care a precizat ca va lua masuri pentru a proteja site-ul si a avertizat ca pot exista mai multe intreruperi. Actiunile companiei nu au suferit modoficari.

Camelia Sisea

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#bursa Tel Aviv, #atac hackeri bursa Tel Aviv , #bursa