Bursa, mai tentanta decat piata imobiliara

Marti, 15 Februarie 2011, ora 19:14
1458 citiri
Bursa, mai tentanta decat piata imobiliara
Foto: Arhiva

Bursa ofera mai multe oportunitati decat piata imobiliara si, in aceste conditii, fondul de investitii STK Emergent (STK) ia in calcul renuntarea la proiectul rezidential pe care vroia sa il dezvolte in Cluj-Napoca, sustine administratorul fondului de investitii STK Emergent (STK), Nicolae Pascu.

"Fondul Proprietatea este un plasament obligatoriu pentru orice investitor, dar pe langa diversificare conteaza si potentialul de crestere. Nu pare cea mai buna varianta cand este vorba de potentialul de crestere. E o actiune cu potential, dar pare destul de scumpa pe bugetul pe care si l-a facut pentru anul acesta", a declarat Nicolae Pascu, pentru Financiarul.

Potrivit acestuia, Fondul Proprietatea este o investitie complementara SIF-urilor, care reprezinta cea mai importanta detinere din portofoliul de actiuni al fondului.

"Singura diferenta importanta fata de SIF-uri este ca actiunile FP nu sunt subevaluate", considera Pascu, care crede totusi ca potentialul FP ar putea fi destul de bun pe termen mediu si lung, mai ales daca pretul petrolului va continua sa creasca, existand sanse ca pretul acestor actiuni sa "copieze" destul de bine evolutia pretului la energie.

Acesta considera ca actiunile SIF-urilor sunt in prezent "mult subevaluate" si ar trebui sa aiba un an mai bun ca 2010, cand au avut pierderi, in medie, de aproape 8%.

Daca in ceea ce privese bursa este optimist, Pascu are insa o alta parere despre piata imobiliara.

"Pe piata imobiliara lucrurile arata diferit fata de Bursa, desi pe alocuri unii dintre participanti dau motive de optimism. Per ansamblu, insa, piata se confrunta cu un nivel redus de lichiditate, iar pentru redresarea situatiei este nevoie de un lucru important: reluarea creditarii din partea bancilor si de relansarea cererii pentru locuinte noi, care depinde intr-o masura mare tot de creditare", spune Nicolae Pascu.

Investitiile in dezvoltarea proiectului Scala Residence s-ar ridica la aproximativ 20 de milioane de euro, potrivit sefului STK, in scadere puternica fata de valoarea de 60 de milioane de euro estimata in 2008. "Luam in calcul sa facem un exit din acest proiect. Piata de capital este mai tentanta in aceste momente decat piata imobiliara", a precizat el.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#evolutie bursa, #evolutie piata imobiliara , #bursa