Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bursele din toata lumea au inchis pe rosu: Ne pregatim pentru o noua criza

Luni, 08 August 2011, ora 22:57
3037 citiri
Bursele din toata lumea au inchis pe rosu: Ne pregatim pentru o noua criza

Bursele din toata lumea au inchis luni pe rosu, dupa ce agentia de rating Standard & Poor's a decis, saptamana trecuta, sa scada rating-ul Statelor Unite, cea mai puternica economie a lumii. Romania a avut cea mai mare scadere din regiune, cu pierderi de pana la 9%.

Bursele au deschis in scadere, luni dimineata, si au avut o evolutie oscilanta pe parcursul zilei, reactionand pozitiv la decizia G7 si Bancii Centrale Europene de a interveni, cumparand eurobonduri din Italia si Spania, pentru a tempera piata.

Cu toate acesta, dupa-amiaza, pietele si-au continuat evolutia descendenta, aratand ca investitorii nu au incredere in incercarile de a salva situatia, statele europene si Statele Unite fiind ingropate in datorii.

Bursele de la New York s-au prabusit, investitorii au pierdut milioane de euro. Vezi filmul zilei de cosmar de dupa reducerea ratingului SUA

Economistul Nouriel Roubini, care a prezis criza economica din 2008, a declarat ca actuala cadere pe burse reprezinta inceputul celei de-a doua crize, iar decizia "prost inspirata" a S&P de a retrograda Statele Unite a crescut sansele de a avea o criza dubla si de a avea deficite fiscale si mai mari.

Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de luni, cu pierderi de pana la 8,91%, cel mai afectat fiind indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri.

Bursa din Atena a avut cea mai proasta zi de pe 7 ianuarie 1997 pana in prezent, dupa ce a inchis cu o scadere de 6 procente.

Ambele burse de la Moscova au pierdut mai mult de 5%. Pana la 13:30 GMT, RTS a pierdut 5,75%, ajungand la 1.695,35 de puncte, in timp ce MICEX a picat cu 4,05% la 1.522,70 de puncte. Bursa din Oslo a avut cea mai proasta zi din ultimii doi ani, inchizand la o valoare de 344.39.

Bursa din Sao Paulo a scazut cu 4,5%, la deschidere. Principalul indicator al pietei de valori, Ibovespa, a cazut cu 50,511 puncte, ca raspuns la temerilor privind contagiunea pietelor.

Bursa de Valori din Hong Kong a inchis in scadere cu 2,17%.

Bursa din Africa de Sud a inchis luni la cel mai mic nivel din ultimile 11 luni. Indicele FTSE/JSE a scazut pentru a cincea zi consecutiv, ajungand pana la nivelul 28,391, la inchiderea bursei din Johannesburg.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#scadere burse, #burse americane, #reactie burse scadere rating SUA , #bursa