Bursele internationale au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 30 de luni

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 15:24
1043 citiri
Bursele internationale au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 30 de luni
Foto: Reuters

Pretul actiunilor pe bursele internationale au atins cel mai ridicat nivel din ultimele 30 de luni, joi, pe fondul profiturilor mari raportate de marile corporatii si al cresterii optimismului privind redresarea economica din Statele Unite, in timp ce pretul petrolului si a altor marfuri au urcat din cauza tensilor politice.

Revoltele din regiunile bogate in petrol din Orientul Mijlociu si Africa de Nord au condus, de asemenea, la majorarea activelor considerate investitii sigure, cum ar fi francul elvetian, relateaza Reuters.

Castigurile peste asteptari si activitatea intensa de fuziuni si achizitii au condus la cresterea valorii companiilor respective si la imbunatatirea rezultatelor financiare. Astfel, potrivit unui studiu al Thomson Reuters StarMine, trei sferturi din companiile din SUA, de exemplu, au avut rezultate peste estimarile pietei in ultimul trimestru din 2010.

Indicele bursier MSCI All-Country World Index, care masoara nivelul actiunilor de pe toate bursele, a crescut cu 0,3 la suta, joi, atingand cel mai ridicat nivel din august 2008. In aceast an, indicele a urcat cu 4,7 la suta.

Indicele MSCI care masoara nivelul actiunilor din pietele emergente s-a majorat, de asemenea, cu 0,3 la suta, desi a scazut cu 3,4 la suta in ultimul an.

"Castigurile din pietele emergente raman solide si exista motive sa ne asteptam la o imbunatatire in comparatie cu pietele dezvoltate", au spus analistii Citigroup.

Indicele FTSEEurofirst 300 din Europa a castigat 0,2 la suta, pe fondul unor rezultate peste asteptari ale grupului elvetian Nestle si a firmei de consultanta Capgemini. In Asia, pretul actiunilor a urcat cu 0,3 la suta, crescand pentru al patrulea trimestru la rand.

De asemenea, in Londra, pretul titeiului a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii 2 ani si jumatate, la 104 dolari pe baril, pe fondul tensiunilor dintre Israel si Iran, extinse in intregul Orient Mijlociu.

Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#crestere preturi actiuni bursa, #burse internationale, #crestere indici bursieri , #bursa