Bursele si euro in crestere, dupa rezultatul alegerilor din Grecia

Luni, 18 Iunie 2012, ora 10:45
1669 citiri
Bursele si euro in crestere, dupa rezultatul alegerilor din Grecia
Foto: Daylife

Bursele si moneda unica europeana au ajuns la cel mai inalt nivel din ultima luna, dupa ce partidul Noua Democratie, care doreste sa continue acordul de finantare, a castigat alegerile din Grecia.

Indicele MSCI All-Country a urcat cu 0,7 procente, ajungand la cel mai ridicat nivel de pe 15 mai pana in prezet, relateaza Bloomberg.

De asemenea, indicele Stoxx Europe 600 a castigat 1,1 la suta, iar indicele Standard & Poor's 500 si-a adaugat 0,4% in plus.

In acelasi timp, euro a ajuns la cea mai buna cotatie de pe 22 mai pana in prezent, apreciindu-se cu 0,5 la suta fata de dolar. De altfel, moneda americana si yen-ul japonez s-au depreciat fata de principalele monede.

Partidul Noua Democratie a castigat 29,66% din voturile grecilor, in timp ce partidul radical de dreapta Syriza a obtinut 26,89 la suta. Noua Democratie isi va uni fortele cu partidul iesit pe locul 3, Pasok, avand, impreuna, 162 din cele 300 de locuri din Parlament.

Misiunea de monitorizare se va reintoarce in Atena imediat ce noul guvern isi va intra in functie, potrivit unei declaratii de presa a ministrilor de Finante din zona euro.

Peste 5 trilioane de dolari au fost stersi din valoarea burselor din intreaga luna, incepand din luna martie, pietele din Brazilia, Rusia si Italia pierzand peste 20 la suta.

De asemenea, indicele MSCI Asia - Pacific a pierdut 11 la suta fata de nivelul maxim din acest an, inregistrat in februarie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#crestere bursa alegeri Grecia, #rezultate alegeri Grecia, #apreciere euro alegeri Grecia , #bursa