Ziare.com

BVB inregistreaza pierderi, pe fondul prabusirii burselor externe

de Teodora Bodeanu
Vineri, 05 August 2011, ora 10:48

   

BVB inregistreaza pierderi, pe fondul prabusirii burselor externe
Bursa din Romania a urmat tendinta mondiala, BVB deschizand sedinta cu scaderi majore, vineri.

Astfel, indicele BET, care monitorizeaza cele mai lichide zece companii de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), inclusiv Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Transelectrica sau BRD-Groupe Societe Generale, a inregistrat o scadere de 4,11 procente, in dimineata ultimei sedinte din aceasta saptamana.

De asemenea, indicele BET-C, care reflecta evolutia preturilor tuturor companiilor listate pe piata reglementata BVB Categoria I si II, cu exceptia SIF-urilor, a scazut cu 4,50 la suta, in jurul orei 10.20.

Indicele BET-FI, care monitorizeaza evolutia actiunilor societatilor de investitii financiare, s-a redus cu 3,93 de procente, SIF Moldova avand cea mai importanta pierdere, de 6,84 la suta.

BET-XT, indicele ce urmareste evolutia preturilor celor mai lichide 25 de companii tranzactionate in segmentul de piata reglementata, inclusiv SIF-urile, a scazut cu 4,01 la suta.

Scaderile de pe bursa din Romania au intervenit dupa ce, joi, pe bursa din New York s-a inregistrat o prabusire de aproximativ 5 la suta. Aceasta a fost urmata de o scadere similara in Asia, piata din Taiwan avand cel mai mult de suferit. Pentru bursa londoneza, analistii estimeaza o scadere de aproximativ 2 procente.

Motivul principal al reducerilor il reprezinta sentimentul de panica al investitorilor, la nivel mondial, din cauza unei cresteri economice mult sub asteptari in Statele Unite, precum si a problemelor cauzate de criza datoriilor din Europa, lucruri ce ar putea conduce la o noua criza financiara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 654 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor