Ziare.com

Cele mai valoroase companii de la Bursa au si cele mai mari datorii

Vineri, 20 August 2010, ora 15:10

   

Cele mai valoroase companii de la Bursa au si cele mai mari datorii
Petrom, Rompetrol Rafinare, Transgaz si Transelectrica sunt cele mai valoroase companii listate la Bursa, dar tot ele au si cele mai mari datorii. Cu exceptia Rompetrol Rafinare acestea prefera sa se imprumute pe termen mai lung.

Petrom avea la sfarsitul primului semestru cea mai mare datorie din topul companiilor cu cele mai mari capitalizari, cu exceptia bancilor si a SIF-urilor. Datoriile totale ale companiei se ridica la 1,5 miliarde de euro, din care 44% pe termen de pana la un an, potrivit Money.ro.

De asemenea, Rompetrol Rafinare avea, la 30 iunie, obligatii de plata de aproape 1,4 miliarde de euro, scadente in termen de un an. Mai mult de o jumatate de miliard de euro sunt, insa, obligatiunile emise in favoarea statului.

Transelectrica are datorii totale de 390 de milioane de euro, din care aproape 40% pe termen de sub un an, in timp ce Transgaz are jumatate din datoriile totale de 235 de milioane pe termen de sub 1 an. Dintre cele 2 companii de stat, Transelectrica are un grad de indatorare mai mare, peste 40%, fata de 30% in cazul Transgaz.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Cele mai mici datorii le au companii precum TMK Artrom, Antibiotice, Azomures, Zentiva sau OIL Terminal, care prefera datoriile de sub 1 an.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 860 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor