Ziare.com

Cererea de anulare a donatiei Romgaz catre stat, respinsa

de Teodora Bodeanu
Vineri, 11 Februarie 2011, ora 19:10

   

Cererea de anulare a donatiei Romgaz catre stat, respinsa
Tribunalul Sibiu a respins cererea formulata de Fondul Proprietatea impotriva Romgaz Medias privind anularea hotararii Adunarii Generale a Actionarilor Romgaz din data de 30 noiembrie 2010, prin care a fost aprobata realizarea unei donatii de 400 de milioane de lei catre stat.

La acelasi termen de judecata, Tribunalul Sibiu a respins si cererea Fondului Proprietatea privind suspendarea executarii aceleiasi hotarari, se arata intr-un comunicat al Fondului.

"In calitate de actionar minoritar al Romgaz, cu o participatie de 15 la suta, Fondul Proprietatea a votat impotriva acestei hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor care a avut loc in data de 30 noiembrie 2010 si a decis sa ia masuri legale impotriva acesteia pentru a se asigura ca drepturile actionarilor Fondului sunt protejate. Prin urmare, Fondul a depus la Tribunalul Sibiu o cerere impotriva Romgaz prin care a solicitat anularea Hotararii nr. 12/2010 a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Romgaz", se arata in comunicat.

Fondul a luat cunostinta de hotararea instantei de judecata in data de 9 februarie 2011, la data primii certificatului emis de instanta.

Potrivit comunicatului, reprezentantii legali ai Fondului Proprietatea vor continua litigiul impotriva donatiei realizate de Romgaz catre statul roman, prin promovarea cailor de atac, in conditiile legii.

De altfel, oficialii Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, au propus si o varianta alternativa donatiei, anume aprobarea unor dividende speciale, platite din rezervele financiare acumulate de actionarii companiei in ultimii ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1078 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Guvernul Portocala verde a furat 100 milioane euro

La societatile pe actiuni in statut nu este prevazuta Donatie Politica

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor