De ce s-a stricat cea mai mare bursa din lume

Joi, 09 Iulie 2015, ora 10:27
5350 citiri
De ce s-a stricat cea mai mare bursa din lume
Foto: Facebook/New York Stock Exchange

Principala bursa a lumii, cea din New York, a suspendat toate tranzactiile, miercuri, timp de patru ore, din cauza unei defectiuni la sistemul informatic.

Se pare ca problema a fost provocata de o actualizare de software care a mers prost, a scris Bloomberg, citand surse care cunosc situatia de la New York Stock Exchange (NYSE), potrivit Reuters.

Tranzactiile au fost suspendate la ora 11:30 si au fost reluate la 15:30. Reprezentantii NYSE au declarat ca intreruperea a fost cauzata de "probleme tehnice", asigurand ca nu este vorba despre un atac informatic.

Fara precedent: Cea mai mare bursa a lumii si-a suspendat tranzactiile

Bursa din New York trebuie acum sa identifice cu exactitate cauza problemei si sa raporteze concluziile la Comisia pentru Schimburi si Securitate (SEC) din Statele Unite, care va folosi aceste informatii pentru a verifica daca cineva a incalcat regulile.

Bursa din New York s-a confruntat cu problema fara precedent in plina criza in Grecia si tulburare pe pietele din China, investitorii fiind nevoiti sa isi mute tranzactiile in alte locuri.

In Statele Unite exista 11 burse, iar actiunile listate la NYSE au continuat sa fie tranzactionate pe cele care au continuat sa functioneze.

Bursa de la New York a mai avut probleme tehnice in trecut, insa o astfel de situatie este fara precedent, iar multi analisti fac deja o legatura cu prabusirea bursei din Shanghai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#bursa New York stricat, #bursa New York software, #bursa New York probleme , #bursa