Fondul Proprietatea a depus prospectul de listare la CNVM

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 23:42
1126 citiri
Fondul Proprietatea a depus prospectul de listare la CNVM
Foto: Arhiva

Fondul Proprietatea a depus prospectul de listare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), a anuntat Franklin Templeton Investment Management Limited, companie de management al investitiilor si administrator unic al FP.

"Prospectul contine toate informatiile despre Fondul Proprietatea solicitate de regulamentele CNVM, inclusiv descrierea companiilor din portofoliul Fondului. Informatiile oferite in prospect vor permite actionarilor si potentialilor investitori sa evalueze mai bine valoarea Fondului Proprietatea. Prospectul va fi publicat dupa ce toate aprobarile necesare vor fi obtinute", se arata intr-un comunicat al FP.

Reprezentantii Fondului Proprietatea i-au informat pe actionari despre intentia de listare la Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) din 29 noiembrie.

Indata ce aprobarile CNVM vor fi obtinute, prospectul Fondului va fi depus la BVB pana la data de 23 decembrie 2010, listarea efectiva fiind programata pentru 25 ianuarie 2011. O serie de roadshow-uri vor fi organizate in Bucuresti precum si in cateva orase importante din Europa intre 10 si 31 ianuarie 2011 pentru a atrage si mai multa atentie catre Fond si catre importanta listarii acestuia la BVB.

"Depunerea prospectului de astazi reprezinta un pas important care ne apropie de listarea Fondului Proprietatea la BVB. Listarea va fi un eveniment istoric pentru piata de capital din Romania si de asemenea va fi punctul culminant al unui proces care a inceput in 2005 cu crearea Fondului si care a continuat cu numirea Franklin Templeton ca manager al investitiilor si administrator unic al Fondului in septembrie 2010 si distribuirea de dividende catre actionari in octombrie 2010", sustine Mark Mobius, presedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Fondul Proprietatea Bursa , #bursa