Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fondul Proprietatea le-a adus milioane de euro unor politicieni - Vezi cui

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 14:02
3762 citiri
Fondul Proprietatea le-a adus milioane de euro unor politicieni - Vezi cui
Foto: Gandul

Listarea la Bursa a Fondului Proprietatea a bagat nu mai putin de 9 milioane de euro intr-o singura zi in buzunarele a doi politicieni romani - senatorul UDMR Verestoy Attila si fostul ministru de Finante, Ionut Popescu.

Verestoy Attila detine 41.2 milioane de actiuni la Fondul Proprietatea, adica 0.28% din total, totul valorand 6.18 milioane de euro, in timp ce Ionut Popescu, fost director al Fondului Proprietatea, are 16 milioane de actiuni, in valoare de circa 2,5 milioane euro, informeaza Gandul.

"Nu fac comentarii. Singurul lucru pe care vi-l spun este ca investesc la bursa de 11 ani. Investitia in actiuni FP este una pe termen lung. La revedere", a refuzat sa explice fostul ministru de Finante.

Un alt politician foarte cunoscut, fostul premier Calin Popescu Tariceanu, are si el actiuni la Fondul Proprietatea, insa foarte putine, desi e unul dintre membrii sai fondatori.

"Daca as fi avut un comportament speculator, imi marcam cum se spune profitul, pac-pac. Vreau sa dau un semnal pentru investitia pe bursa. Trebuie sa se inteleaga ca economia se poate finanta de la banci, dar si de pe bursa", a spus Tariceanu, care a tinut sa adauge ca la momentul crearii FP nu se astepta la efectele benefice pe care Fondul le are asupra economiei romanesti.

Pretul actiunilor Fondului Proprietatea a atins un maxim joi, cand a ajuns la 0.63 de lei pentru o actiune.

FP, care este in prezent administrat de grupul american Franklin Templeton, are un capital social de 13,778 miliarde lei, divizat in 13,778 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu. Fondul Proprietatea are participatii la peste 80 de companii din Romania, printre ele numarandu-se Petrom, Romgaz, Transelectrica, Transgaz.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#castiguri Verestoy Popescu Proprietatea, #castiguri Fond Proprietatea , #bursa